zatvori oglas

ŠPUDOS

Umjetnici za umjetničko obrazovanje 2


OSIJEK - EU projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje ima za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanje slikarski odnosno kiparski dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razini.

HDLU je nositelj konzorcija koji okuplja 5 škola diljem Hrvatske: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, te Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula; te 2 inozemne partnerske organizacije NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Austrije te Kulturno izobraževalno društvo KIBLA iz Slovenije.

Već drugu godinu za redom učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek su imali priliku sudjelovati u projektu koji se ove godine provodio u Grazu. Na mobilnosti u Grazu sudjelovalo je ukupno 20 učenika, od kojih 10 iz Osijeka i Splita, te 10 iz Zagreba. Voditelji projekta su prof. Sandro Ambrinac iz Osijeka, prof. Kaća Svedružić iz Splita i prof. Milivoj Ćeran iz Zagreba. Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek koji su sudjelovali u programu su: Ema Diković, Vanesa Vidačić, Barbara Milić, Ante Zorić i Ivan Nikolić.

Stručno usavršavanje u Austriji trajalo je 14 dana (12.- 25.2.2017.) u obliku bogatog kulturološkog programa koji je uključivao organizirane posjete muzejima i galerijama, razglede grada uz stručno vodstvo, upoznavanje lokalnih umjetnika i kulturnih institucija te aktivnosti povezivanja s lokalnom zajednicom.

Učenici su bili raspodijeljeni po ateljeima mentora kod kojih su svakodnevno učili nove vještine koje su primjenjivali na vlastitim radovima.

Izvor: ŠPUDOSNajnovije