Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DRŽAVNA MATURA

Pripreme za maturante


OSIJEK - Otvorene prijave za ovogodišnje besplatne probne ispite mature u osam gradova

Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite mature. Probni ispiti održat će se 11. ožujka u Zagrebu, a dan ranije, 10. ožujka, još u 7 gradova – Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Varaždinu i Dubrovniku. Svake se godine na ove probne ispite prijavi ukupno oko 5.000 učenika koji rješavaju više od 10.000 ispita. Prema vlastitom priznanju od prošle godine, 38 posto maturanata još se uvijek u ovo doba godine nije počelo pripremati za važan ispit državne mature.

Brojni maturanti koji se svake godine dobrovoljno odazivaju pisanju probnih ispita mature, s čak 98 posto svojih glasova kažu kako su iznimno zadovoljni ovim projektom i da im je probno testiranje dobrodošlo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura. Interes maturanata tijekom prošle četiri godine provedbe projekta probnih ispita vezanih uz maturu i ovakve povratne informacije potvrdili su potrebu za probnim ispitima i opravdanost njihova provođenja.

Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja (A i B), po gotovo svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi.

Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen. Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu: http://drzavnamatura.hr/probna-matura-2018/.

Probni ispiti za sve su maturante koji se na njih prijave posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obaveza. Nakon polaganja probnog ispita, maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a Algebra će, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita kako bi maturanti mogli znati kakvo su znanje pokazali u odnosu na generaciju, kao i ostale statistike vezane uz uspješnost rješavanja ispita iz pojedinih predmeta po gradovima.

Algebra (www.algebra.hr) je najveća i najbrže rastuća obrazovna grupacija u Hrvatskoj. Tijekom 20 godina postojanja, obrazovne programe raznih vrsta u Algebri završilo je više od 120.000 pojedinaca, a godišnje u njezin obrazovni sustav ulazi oko 15.000 polaznika razne dobi na nekom od 25.000 seminara i drugih obrazovnih programa. Algebra je usmjerena na visoko obrazovanje (preddiplomske i diplomske studije), obrazovanje odraslih (cjeloživotno obrazovanje), korporativna školovanja, pomoć srednjoškolcima pri upisima fakulteta i pripremama za maturu, digitalno obrazovanje učenika osnovnih škola i eLearning projekte. Kao najbolje ocijenjen stručni studij u Republici Hrvatskoj po kriterijima sustava osiguranja kvalitete Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Algebra provodi preddiplomske i diplomske studije računarstva, multimedije i digitalnog marketinga, te MBA program e-Leadershipa u suradnji s jednom od vodećih američkih poslovnih škola, Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani. Algebra je danas najznačajniji obrazovni partner tvrtki poput Microsofta, Googlea, Oraclea, Cisca, Adobea, Red Hata, VMwarea i mnogih drugih, a ujedno je i članica brojnih eminentnih akademskih inicijativa tih tvrtki koje njezinim studentima osiguravaju brojne prednosti. Sredinom 2014. Microsoft je proglasio Algebru svjetskim edukacijskim partnerom godine. Poslovanje Algebre temelji se na kontinuiranom ulaganju u nastavne programe, predavački kadar i njihovo stručno usavršavanje te ukupno poboljšanje kvalitete usluge. Danas Algebru čini više od stotinu zaposlenika i preko 500 predavača.

Izvor: Algebra

 Najnovije