Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GISKO

Festival jezika – Dani materinskog jezika


OSIJEK - Aktivnosti manifestacije "Festival jezika – Dani materinskoga jezika" 2018. namijenjene su svim dobnim uzrastima, kako korisnika Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, tako i ostalih građana grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Cilj je učvrstiti svijest o potrebi očuvanja materinskoga jezika, s posebnim osvrtom na dijalekte hrvatskoga jezika kao i jezike nacionalnih manjina koje žive na području Osječko-baranjske županije. Predviđene su sljedeće aktivnosti: radionice za djecu : "Mađarske priče i igre" "Pričom upoznajemo Rusiju"; "Durch Spielen zum Lesen" – igra i priča na njemačkom jeziku; "Čitateljski izazov na materinskom jeziku" – lijepo čitanje naglas (hrvatski, srpski, mađarski, njemački, albanski, makedonski, ruski, rusinski, …).

Program će se odvijati od 21. do 24. veljače 2018. godine., u prostoru Igranonice i igroteke Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Raspored aktivnosti
21. veljače 2018. (srijeda)  
"Durch Spielen zum Lesen" -  igra i priča na njemačkom jeziku za djecu DV i OŠ
10.00 – 11.30 sati

22. veljače 2018. (četvrtak)    
Kreativna radionica "Pričom i plesom upoznajemo Rusiju" - organizirano za učenike OŠ
10.00 – 11.30 sati

23. veljače 2018. (petak)    
Kreativna radionica "Mađarske priče i igre" - organizirano za djecu DV i OŠ
10.00 – 11.30 sati

24. veljače 2018. (subota)    
"Čitateljski izazov na materinskom jeziku" - lijepo čitanje naglas (hrvatski,  mađarski, njemački, srpski, albanski, makedonski, češki, slovački, rusinski, romski, slovenski jezik …) - organizirano za DV I OŠ
10.30-12.30 sati

Izvor: GISKO

 Najnovije