Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DRŽAVNA MATURA

Besplatni probni ispiti mature


OSIJEK - Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite mature. Probni ispiti održat će se 11. ožujka u Zagrebu, a dan ranije, 10. ožujka, još u 7 gradova – Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Varaždinu i Dubrovniku.

Svake se godine na ove probne ispite prijavi ukupno oko 5.000 učenika koji rješavaju više od 10.000 ispita. Prema vlastitom priznanju od prošle godine, 38 posto maturanata još se uvijek u ovo doba godine nije počelo pripremati za važan ispit državne mature. Brojni maturanti koji se svake godine dobrovoljno odazivaju pisanju probnih ispita mature, s čak 98 posto svojih glasova kažu kako su iznimno zadovoljni ovim projektom i da im je probno testiranje dobrodošlo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura.

Interes maturanata tijekom prošle četiri godine provedbe projekta probnih ispita vezanih uz maturu i ovakve povratne informacije potvrdili su potrebu za probnim ispitima i opravdanost njihova provođenja.

Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja (A i B), po gotovo svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi.

Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu.

Probni ispiti za sve su maturante koji se na njih prijave posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obaveza. Nakon polaganja probnog ispita, maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a Algebra će, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita kako bi maturanti mogli znati kakvo su znanje pokazali u odnosu na generaciju, kao i ostale statistike vezane uz uspješnost rješavanja ispita iz pojedinih predmeta po gradovima.

Izvor: AlgebraNajnovije