Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KLIKERAJ

Imam ideju


OSIJEK - Udruga Klikeraj unazad 4 godine održava radionice za djecu koje se tiču razvijanja kreativnosti. U nastavku teksta može se detaljnije informirati o radu radionice.

O radionici

Radionice našeg izvanškolskog obogaćenog programa poticanja kreativnosti “Imam ideju!” nastavljaju se na jesen. No, prije ljetnih praznika otvorili smo upise za nove grupe. Predbilježbe i prijave primamo do 1. rujna 2018. na adresu klikeraj.radionice@gmail.com Program je namijenjen mališanima od 5 do 10 godina a usmjeren je na razvijanje vještina kreativnog mišljenja kroz igru, stvaranje, izražavanje i istraživanje. Upisi su otvoreni za grupe u Osijeku i u Đakovu.

Radujemo se ponovnim susretima s novim i starim prijateljima kada ćemo ponovno  istraživati, eksperimentirati, smišljati, pisati, crtati, konstruirati, modelirati i stvarati nove ideje.

Izvanškolski obogaćeni program poticanja kreativnosti za djecu
“Imam ideju!”

Udruga Klikeraj provodi program poticanja kreativnosti za predškolce (od 5 godine) i školarce (od 1.- 4.razreda). Program se sastoji od aktivnosti usmjerenih na razvoj divergentnog mišljenja (fluentnost, fleksibilnost, elaboracija, originalnost), konvergentnog mišljenja, maštovitosti, svjesnosti vlastitih sposobnosti, poticanje znatiželje i izražavanja. Program se sastoji od 3 modula.

Navedene komponente programa nalaze se kroz sve module, ali na različitim razinama. Svako dijete prvo kreće s prvim modulom gdje se mora upoznati s osnovama kreativnosti, koje aktivnosti će biti primijenjene ovisi o dobi i interesima.

Drugi modul prorađuje naučeno iz prvog na kompleksnijoj razini, dok se treći modul temelji na primjeni i praktičnim aktivnostima. Iz ovoga slijedi da je program individualan, a polaznici se formiraju u grupe po 3 na temelju sličnih interesa kako bi mogli učiti jedno od drugoga, ali i kako bi se individualno mogla posvetiti pažnja svakom djetetu.

Jedan susret traje 60 min, održava se jednom tjedno, a između susreta dijete ima zadatak koji služi uvježbavanju naučenoga, pripremi za idući sat ili praktičnoj primjeni. Nakon svakog sata roditelj dobiva usmenu i pismenu povratnu informaciju što je taj susret odrađeno te nakon svakog modula kompletnu evaluaciju. Cijena radionica iznosi 200kn mjesečno.

Trajanje jednog modula je 3 mjeseca. Program vodi stalni tim Udruge Klikeraj.

Izvor: Udruga Klikeraj

 Najnovije