Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DONACIJE, HPD LIPA

Lipaši doniraju Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja


Lipaši doniraju Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja

 

Članovi HPD Lipa danas (u petak) posjetit će Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja gdje će uručiti donaciju i zapjevati korisnicima skloništa.

Taj posjet dogovoren je nakon tradicionalnoga, uspješnoga i iznimno posjećenoga, Božićnoga koncerta HPD “Lipa” koji je na sam Božić, 25. prosinca, po 21. put organiziran u prepunoj Crkvi sv. Mihaela u Tvrđi. Podsjetimo, koncert je imao i humanitarni karakter, a  predstavnici Skloništa bili su posebni gosti koncerta.  

Ulaz u crkvu bio je uobičajeno besplatan, no posjetitelji su bili pozvani da na izlazu iz crkve daju svoje dobrovoljne priloge. Time je prikupljeno gotovo 3.000 kuna, na čemu se ovim putem zahvaljuju svim građanima, a taj prihod namijenjen je za potporu Skloništu. Članovi Lipe prikupit će još 1.000 kuna vlastitih sredstava i također ih predati Skloništu pa će ukupna donacija od Božićnog koncerta iznositi oko 4.000 kuna.

Inače, Sklonište je osnovano 2000. godine i nastalo je kao posljedica intervencije Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u područje obiteljskog nasilja. U razdoblju od osnivanja do danas, dakle u 13 godina postojanja, u Skloništu je boravilo preko 900 korisnika – žena i djece  iz svih dijelova Hrvatske, tako da im je pomoć u radu prijeko potrebna.

 Najnovije