Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

BOŽIĆNI SAJAM

Božićni sajam na Trg slobode privukao mnoštvo posjetitelja


U sklopu trodnevne manifestacije "Božić u Osijeku" na Trgu slobode u subotu je održan cjelodnevni Božićni sajam. 

Društvena mreža Facebok proteklih dana bila je prepuna komentara da se povodom božićnih blagdana u Osijeku ništa ne događa te da je grad vrlo slabo okićen, posebice centar. Situacija se vrlo brzo promijenila - u centru grada postavljeni su božićni ukrasi a ispred konkatedrale dva nova božićna drvca. 

Istovremeno pristigla je vijest kako Grad Osijeka organizira trodnevni event "Božić u Osijeku". Tim povodom u subotu tijekom cijelog dana održan je Božićni sajam na Trgu slobode gdje su izlagali osječki obrtnici, a moglo se ondje pronaći i razni eno-gastro proizvoda. Božićne pjesme zapjevali su Krijesnice i Akvarel a pojavio se dakako i Djed Božićnjak. 

U sklopu "Božića u Osijeku", uoči Badnjaka, gradonačelnik poziva sugrađane da u ponedjeljak, 23. prosinca, u 17 sati, ispred Konkatedrale zajedno okite božićno drvce. Božićne pjesme pjevat će HPD Lipa, a svi će se moći ugrijati toplim čajem. Na Badnjak, u utorak, 24. prosinca, u 12 sati, svi su pozvani u Tvrđu na Trg Sv. Trojstva na druženje uz porciju besplatnog fiš paprikaša.

Vidi foto album
 Najnovije