Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ULOVLJEN SOM REKORDER

Ribič Ivica Matijević ulovio soma od dva metra teškog 53 kg


BATINA - Slavilo se nedavno na najpoznatijem baranjskom dunavskom izletištu i vikend-naselju, Zelenom otoku kod Batine. Posebice na njegovom najnižem dijelu, Veseloj bari. Ivica Matijević (51), vlasnik jedne od tamošnje vikendice, iz Dunava je na suho izvukao soma dugog 205 centimetara i teškog 53 kilograma.

- Ne sjećam se da je netko od vikendaša, ali ni ostalih ribiča koji ovamo dolaze, ulovio težeg soma - priča jedan od Zelenootočana s najdužim stažem u tom vikend-naselju, u kojem su prvi temelji postavljeni početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

- Ulovio sam ga na voblera, a borba je trajala sigurno sat i pol - priča, pak, Matijević, poznatiji kao Mata, priznajući kako od rekordnog primjerka ne bi bilo ništa da u pomoć nije priskočio “kolega po štapu” Zdenko Rukavina, kojega je nazvao mobitelom kada je shvatio da mamac nije zagrizlo makar što.

- Kada je stigao Zdenko, slijedilo je drž - ne daj. Vukao nas je skroz do Szunyog čarde, gdje smo ga napokon umorili, svladali i ubacili u čamac - prepričava Mata.

Za bolje poznavatelje situacije, som je ulovljen kod takozvanog trećeg kamena, koji je od čarde udaljen približno dva kilometra. Tako bar tvrde “dunavski vukovi”.

- Ovo mi je najteža riba ikad ulovljena - ponosan je na somovski primjerak Mata, umirovljeni pripadnik Hrvatske vojske i branitelj iz Domovinskog rata.

- Zaslužio je takav ulov. Čovjek je na vodi bez obzira na vrijeme i godišnje doba. Kiša, snijeg, sunce, njemu je apsolutno svejedno. Voli ribolov i to je to - dobacuju “iz publike” Zelenootočani, koji su odmah pohitali po fotoaparate i mobitele kako bi ovjekovječili rekordan ulov.

Mata potvrđuje da je strastveni ribič. Ne bira, kaže, između grabljivica i “mirnih”' riba.

- Po danu na šarane, navečer na predatore - kaže Mata.

/ Glas Slavonije, Ivica GETTO /Najnovije