zatvori oglas

NOVOSTI SA OSJEČKOG WEBA

Moto nautički klub NEPTUN dobio i službene web stranice


Osijek, grad na Dravi, grad čija je prošlost i budućnost vezana uz rijeku kojoj može zahvaliti za svoj razvoj i napredak. Drava je oduvijek bila mjesto okupljanja i zabave Osječana.

MNK Neptun je kroz posljednjih sto godina okupljao značajna imena hrvatskog veslačkog i moto nautičkog sporta.

1879. godine, osnovano je društvo za veslanje i ribarenje. Od tada počinje povijest veslačkog i moto nautičkog sporta u Osijeku. Davne 1907. godine i to 10. srpnja, šest entuzijasta nije moglo ni sanjati u što će se do danas pretvoriti i koliki će značaj imati za Osijek i Osječane.

1966. godine sastao se inicijativni odbor MNK Neptun čiji je interes bio boravak na i uz rijeku Dravu s ciljem bavljenja sportom vezanim uz vodu i moto nautiku.

Franjo Bartlić – Francika je za potrebe ribiča i rekreativaca konstruirao čamac pogodan za plovidbu Dravom i Dunavom. Kako je većina članova posjedovala takav čamac s Tomos motorom, osmišljena je jedinstvena manifestacija na vodi – Trka čiklova, koja je prvi puta organizirana 1972. godine.

Uostalom pogledajte detaljnije na web stranicama kluba MNK Neptun, Osijek. Autorica i dizajner stranica je Slavonka035, jedna od suradnica nekadašnjeg SBONLINE.Net-a (sadašnji od 2013. nema ništa s starom ekipom SBONLINE)Najnovije