Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se u travnju u Osijeku


OSIJEK - Pod motom "Autizam treba - sustavno rješenje!" osječka će Udruga obitelji djece s autizmom DAR i ove godine obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu i na taj se način pridružiti svjetskoj mreži organizacija koje se bore s ovim teškim poremećajem.

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Osijeku započinje 30.ožujka, u subotu, kada će nešto poslije 12 sati ispred prostora Udruge u Krbavskoj 1 u Osijeku "Moto zeke", nekoliko stotina motociklista iz Moto kluba Osijek, u svom tradicionalnom humanitarnom pohodu posjetiti djecu štićenike udruge. 

Na sam Dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja, od 10 do 13 sati, na Trgu dr. Ante Starčevića biti će postavljen štand udruge s prigodnim i informativnim materijalima. Na taj način javnosti se želi ukazati na to da su djeca s autizmom među nama te da njihove obitelji trebaju potporu u svakodnevnom životu i razumijevanje u različitim životnim situacijama.

Prigodni program koji počinje oko 11 sati a za njega su se pobrinula djeca iz Centra Ivan Štark koja će sa svojim voditeljima izvesti dvije plesne točke. U programu će sudjelovati članovi bubnjarske skupine RitmOS a očekuje se i dolazak članova Moto kluba Osijek. 

Točno u podne, kao i svake godine, sa središnjeg osječkog trga pustit će se plavi baloni punjeni helijem koji će simbolizirati podizanje svjesnosti o autizmu te zajedništvo u iznalaženju konstruktivnih rješenja postojeće problematike djece s autizmom i njihovih obitelji na području grada Osijeka, ali i cijele Osječko-baranjske županije. U sklopu globalnog projekta Light It Up Blue neke osječke zgrade biti će osvijetljene plavom bojom i na taj način pokazati potporu osobama s autizmom. 

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu završit će 7. travnja (nedjelja), humanitarnom biciklijadom na koju su pozvani svi građane koji žele podržati rad udruge. Mjesto okupljanja bit će Trg svetog trojstva u osječkoj Tvrđi u 9 sati.

Biciklijada će se od svoje startne pozicije kretati preko cestovnog mosta, biciklističkom stazom prema Bilja i nastaviti do Kopačeva gdje će se organizirati i vožnja brodom po Kopačkom ritu.Najnovije