Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PANSION ZA PSE

U Bilju otvoren pansion za pse


Nisu rijetki oni koji se suočavaju s problemom kome ostaviti svog psa na čuvanje dok su odsutni poslom ili na odmoru. 

Tom problemu doskočila je Osječanka Renata Žilić pokretanjem prvog pansiona za pse u Bilju. Ova velika ljubiteljica životinja na prostoru od čak 6000 metara četvornih uspjela je ostvariti svoj san i raditi ono što voli - skrbiti o životinjama. 

Na velikom ograđenom ranču nalaze se tri boksa za pse iako psi u njima provode najmanje vremena, radije dakako trče i šetaju s Renatom. Ranč je podijeljen na nekoliko dijelova, ako se neki od posjetitelja pansiona međusobno ne slažu, kako nitko ne bi nikome "smetao". 

Renata, inače volonterka u osječkom Azilu za pse u Nemetinu, još od djetinjstva skupljala je napuštene životinje. Sve ih je dakako donosila kući. 

- Životinje su bila moja prva ljubav i nije bilo važno koja od njih je u pitanju. - kaže Renata. - Od mlade sove ispale iz gnijezda pa sve do psa lutalice. Koju god životinju sam našla na ulici samu i napuštenu morala sam dovesti kući, nisam mogla podnijeti da su ostavljene same,ranjene i gladne i da ljudi prolaze pored njih i ne žele im pomoći. - ističe. 

Veliko dugogodišnje iskustvo u radu sa životinjama prenijela je tako u svoj pansion gdje nudi mogućnost dnevnog i višednevnog čuvanja životinja. 

- Pansion se razlikuje od ostalih po tome što su psi uvijek uz mene, u dvorištu ili u šetnji do Drave. Ne ostavljam ih zatvorene u boksevima, a svakodnevno me posjećuju prijatelji sa svojim ljubimcima stoga je psima kod mene uvijek zabavno. - kaže Renata. 

Pas koji dolazi u pansion mora biti cijepljen i čipiran a preporučljivo je da njegovu hranu donese vlasnik kako se ne bi poremetile prehrambene navike psa. 

Renata će o vašem psu skrbiti vrlo povoljno. Boravak u pansionu u trajanju od sedam sati iznosi 35 kuna, cjelodnevni 50 kuna dok boravak u trajanju od 24 sata iznosi 70 kuna. Za duži boravak potrebno je najprije dogovoriti se s Renatom a tada je i cijena boravka dakako stvar dogovora. 

Svi zainteresirani najprije mogu posjetiti ranč kako bi se uvjerili u Renatinu stručnost u brizi oko životinja a za dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 091 785 4585. Najnovije