Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KONCESIJE

Tvrtki Elektromodul d.o.o. koncesija za održavanje i naplatu parkirališta


OSIJEK - Grad Osijek dodijelio je ponovo desetogodišnju koncesiju za djelatnost održavanja parkirališta i naplatu parkiranja osobnih vozila na području Grada Osijeka tvrtki Elektromodul d.o.o.

Odluku o dodjeli koncesije donijelo je Gradsko vijeće na 11. sjednici održanoj 30. lipnja 2014., a potpisom Ugovora u Gradskoj upravi danas ju "zapečatili" gradonačelnik Ivan Vrkić i direktorica Ana Kocelj.
Kao najpovoljniji ponuditelj, Elektromodul će godišnje u Proračun Grada uplaćivati naknadu za koncesiju u iznosu od 2.000.000 kuna, a održavati i naplaćivati 3.097 parkirališnih mjesta (trenutno u sustavu naplate parkirališta je 2531 parkirališno mjesto). U sustav naplate uvode se parkirališta u Parku kralja Petra Krešimira IV., Ulici kralja Zvonimira, Ulici Franje Krežme, Zagrebačkoj ulici od A. Reisnera do Ulice kralja Zvonimira, Parku kneza Branimira, Ulici O.Keršovanija, Ulici D. Cesarića te u Istarskoj ulici.
Nadalje, iz sadašnje I. zone prelaze u buduću II. zonu parkirališta u Pavla Pejačevića (od Waldingerove do Trga Pape Ivana Pavla II.), parkirališta u Waldingerovoj ulici (od P.Pejačevića do Strossmayerove) te u Strossmayerovoj (od Waldingerove do Trga A. Starčevića).
Iz sadašnje II. zone prelaze u buduću I. zonu parkirališta u Ulici Hrvatske Republike, Blok centru II, Stjepana Radića (od Reisnerove do Školske, Trg Lj. Gaja (sjeverna i južna strana) i D. Neumana te Trg Lava Mirskog.
Cijene ostaju iste - za I. zonu 4,00 kn, za II. zonu 3,00 kn a za III. zonu 2,00 kn.
Novi Ugovor omogućuje mijenjanje broja mjesta u koncesiji kao i mijenjanje vremena naplate parkiranja, zone naplate te cijene u pojedinoj zoni; točno su definirane povlaštene kao i komercijalne mjesečne karte, rješavanje problema u svezi nemogućnosti naplate parkiranja uslijed više sile, obračun izgubljene dobiti kao i zauzimanje parkirališta koja su u naplati.
Ovaj ugovor stupa na snagu 1. siječnja 2015. i primjenjuje se do 31. prosinca 2024.

/ Osijek.Hr Jasenka Mađarević/Najnovije