zatvori oglas

TOUR DE THYROID

Osječani vožnjom bicikla do Londona upozoravaju na nedostatak unošenja joda u Hrvatskoj


OSIJEK - Udruga Bioleptir Vas poziva na sudjelovanje u Dobrotvornoj vožnji biciklom „Tour de Thyroid“ na relaciji Osijek – London, od 15. do 30. rujna 2014.

Cilj vožnje podići je osviještenost i educirati o svjetskom problemu bolesti štitnjače, nedostatka joda i ostalih minerala i vitamina vezanih uz ove poremećaje. Biciklima se planira prijeći 2100 kilometara u 16 dana, a zaustavljanje je planirano u 17 gradova diljem Europe. Za vrijeme zaustavljanja prikupljat će se sredstva koja će se uplaćivati na žiro račune udruga koje se bave ovim problemom.

Udruga 'BIOLEPTIR' je neprofitna organizacija otvorena da pomogne i da potporu oboljelima od bolesti štitnjače na razne načine. Njen cilj je podizanje svijesti o utjecaju bolesti štitnjače na cjelokupni ljudski organizam, pružanje moralne podrške oboljelima od bolesti štitnjače i prikupljanje sredstava za istraživanje bolesti štitnjače. Velike svjetske udruge poput britanske Thyroid UK , američkog ThyroidChange i slovenske Metljučice će također medijski popratiti ovaj zahtjevni poduhvat.

Svi su pozvani pridružiti se ovoj dobrotvornoj akciji na bilo koji način, o samom događaju uskoro će biti dostupno više informacija, a vožnji se mogu pridružiti svi uzrasti, cijeli ili samo dio puta.

FOTO: BikeMyDayNajnovije