Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

UDOMLJAVANJE JE FORA

„Udomljavanje je fora“ - 8.11.2014. prvi put u dva hrvatska grada


OSIJEK - U cijelosti vam prosljeđujemo poziv organizatora hvale vrijedne akcije "Udomljavanje je fora", ne bi li vas potakli da u subotu 8. studenog sa Trga slobode doma pođete u društvu novog člana obitelji.

Posljednju ovogodišnju akciju  „Udomljavanje je fora“ organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt u suradnji s udrugama Pobjede iz Osijeka, Gradom Osijekom te Prijateljima životinja uz podršku tvrtke ROYAL CANIN. „Udomljavanje je fora“ pod nazivom „Peseki i kerovci“ održat će se u subotu, 8. studenoga 2014., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu slobode od 10 do 12 sati u Osijeku.

Kako je udomljavanje stvarno fora i brojna skloništa i udruge za zaštitu životinja spašavaju pse i mačke s gradskih ulica i pomažu im pronaći novi dom, tako smo pozvali i Osijek da se pridruži akciji. Želja nam je povezati sve hrvatske gradove s ciljem pomaganja životinjama - da ne budu napuštane, zanemarivane ili zlostavljane te da pronađu novi dom.

Godinu 2014. počeli smo pričom o nevidljivim psima, nastavili govoriti o ljubavi djeteta i psa, a godinu završavamo pomažući svakoj životinji da živi sigurno i zaštićeno. Dolazi zima, mnoge životinje još uvijek nemaju svoj dom i obitelj s kojom bi sretno živjele, a često nemaju ni mogućnost smještaja u sklonište ili udrugu. Mnogi gradovi još uvijek nemaju skloništa, a neka od skloništa suočavaju se s brojnim problemima i nerazumijevanjem sredine u kojoj rade odgovoran posao spašavanja onih koji pomoć trebaju.


U udruzi Pobjede kažu: „Borili smo se protiv mnogih stvari. I pobjeđivali. Željeli smo pobjeđivati. Zato smo si i dali ime Pobjede, jer nikada, nikada nismo niti pomislili da treba stati ili odustati. Znate zašto? Zato jer se nije radilo o našemu egu, o želji da pobjeđujemo. Radilo se o životima. Konkretnim životima.“

Pozivamo vas da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata, kupite maramu za pse ili neku od majica, a sve donacije i sponzorstva uložit ćemo u edukaciju djece. Naš je edukacijski auto već na pola puta prema školama http://barometardonacija.azilzagreb.com/
 ROYAL CANIN udomiteljima nudi besplatnu hranu za mjesec dana za pse i mačke udomljene u roku od dva vikenda nakon akcije te 30 % popusta za prvu kupnju u tom periodu.

Zagrebački Roko i osječka Fika pozivaju sve građane da nam se pridruže, odgovorno se ponašaju prema svojim kućnim ljubimcima te da udome psa i mačku, ako je cijela obitelj spremna za novog člana.

Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!Najnovije