Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RIJEKA LJUBAVI

Humanitarna udruga RIJEKA LJUBAVI 29. i 30. studenog dijeli mandarine


OSIJEK - Danas, 29.11.2014.godine, na Trgu A. Starčevića, Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" djelila je našim sugrađanima svježe mandarine. Podjela će biti organizirana i sutra, u nedjelju, a više o ovoj akciji možete doznati iz teksta u nastavku.   

Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi", a na veliku radost i veselje socijalno ugroženih obitelji i naših sugrađana djelila je ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla na Trgu Ante Starčevića deset ( 10 ) tona svježih i slatkih mandarina danas u  subotu 29.studenog 2014. u 10 sati. Akciji podjele nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za socijalmu skrb i zdravstvo Grada Osijeka gospodin Romano Kristić i savjetnica gospođa Romana Kovačević.

Mnogo je naših sugrađana koji nisu u mogućnosti svakodnevno si priuštiti zdrave namirnice - voće i povrće pa smo punim srcem započeli ovu akciju i uputili zamolbu za donaciju mandarina 23.listopada i konačno uz potporu OPG “ Miljenko Ljubić“ zagrebačka 2 iz Opuzena započela je realizacija ovoga projekta. Ministarstvo poljoprivrede RH prepoznalo je važnost ove akcije i uključila nas u program koji se provodi na području cijele Hrvatske, u svrhu sprečavanja štete nastale sankcijama EU prema Rusiji. Uz veliku pomoć gospođe Gordane Jurić iz “Setovia voće“d.o.o.Zagreb jučer je u naš grad prisigao kamion šleper sa 10 tona mandarina dug četrnaest metara.
 
Posebno se uz gore navedene osobe zahvaljujemo: našem suradniku i posredniku u projektu ravnatelju Doma za psihički bolesne odrasle osobe iz Osijeka gospodinu Ladislavu Lamzi; predsjedniku Uprave „Glasa Slavonije“ gospodinu Ivanu Šimiću i njegovoj pomoći na uskladišenju mandarina u skladištu medijske kuće; Udruzi veterana 3. Gardijske brigade „ Kune“ u čijem sastavu djeluje i moto klub “Kune“ sa predsj. gospodinom Božidarom Vrseljom koji je pomago aktivno svojim kombijem u prijevozu i podjeli mandarina.

Rijeka ljubavi nezaboravlja nikoga pa je mandarinama darivala i invalidne Udruge iz Osijeka (gluhih, slijepih) i Sigurnu kuću te plesnu skupinu „Šajn“ i mnoge umirovljenike i branitelje u potrebi. Ukupno smo zaprimili 833 gajbe mandarina pojedinačne težine od oko 12 kilograma odnosno 9996 kilograma.

Akcija podjele se nastavlja i sutra u nedjelju 30. studenog  2014 . na istom mjestu i u isto vrijeme, znaći ispred katedrale u 10 sati na trgu Ante Starčevića u Osijeku. Rijeka ljubavi

Osijek,29.studenog 2014.                                                                      predsjednica Udruge: Štefica ČučakNajnovije