Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ADVENT U TVRĐI

Na Trgu sv. Trojstva svečano otvaranje božićnog sajma Adventa u Tvrđi


OSIJEK - Iznimno privlačna, velika, lijepa i slatka atrakcija, u subotu, 6. prosinca, predvečer dočekat će brojne posjetitelje na Trgu sv. Trojstva u Tvrđu na svečanom otvaranju božićnog sajma "Adventa u Tvrđi".
           
Početak otvaranja zakazan je u 17,00 sati, gdje će okupljenim građanima, a  ponajprije mališanima, uz kulturno-umjetnički program bit će ponuđeno kušanje najveće Slavonske torte u Hrvatskoj. Djelatnici tvrtke Mlinar d.d. pripraviti će je prema domaćem receptu glavne slastičarke Gordane Alebić koji će sadržavati čak 2500 komada jaja, 100 kilograma pšeničnog bijelog brašna T-550, 100 kilograma šećera, 65 kilograma čokolade, 50 kilograma oraha, 25 kilograma margarina, 10 kilograma kakaa u prahu i 6 kilograma mlijeka u prahu. Svemu tome treba, naravno, dodati veliku slatku mašnu, žličicu božićnog praha, grumen blagdanskog svjetla, aromu cimeta i – jedinstvena slastica je tu!
           
Slavonska torta bit će impozantnih dimenzija: visoka dva metra i široka dva metra u promjeru te teška pola tone! Da bi torta bila pojedena potrebno je čak oko 10 tisuća osoba, zbog čega pozivamo građane da se odazovu u što većem broju. Prije kušanja okupljeni će imati mogućnost fotografiranja s najvećom Slavonskom tortom, što je prilika koja se nikako ne smije propustiti. Cijeli događaj ima i humanitarni karakter jer će komad torte koštati simbolične dvije kune, a prikupljena sredstva namijenjena su za projekt "Moć promjene mladih" koja želi pomoći mladima koji napuštaju stambene zajednice i odgojne ustanove, a nemaju potporu svojih obitelji, da se osposobe za samostalni život pokušajem zapošljavanja i savladavanja osnovnih životnih vještina.
             
Cjelokupan program "Adventa u Osijeku" održava se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka , Turističke zajednice grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske gospodarske komore, Rektorata, Poljoprivrednog fakulteta, Muzej Slavonije, Osječko piva, Mlinara, Žita, Forda, Magnus Lux, Vip Taxi i dr. Uoči početka "Adventa u Tvrđi" javnost će biti pravodobno obaviještena o drugim zanimljivim sadržajima na otvaranju i okvirnom programu manifestacije, kao i o scenariju u slučaju lošeg vremena.
           
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na kontakte: tzosijek@tzosijek.hr i info@luminis.com.hr

Turistička zajednica grada Osijeka
Tekst: Tomislav LevakNajnovije