Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Čarobni prosinac u Javoru od 6. do 20.12.2014.


OSIJEK - Prosinac je, posljednji mjesec u godini. Vrijedni Javorovci podsjećaju nas što su sve i što tek planiraju učinili tijekom ovog mjeseca. Nagradimo njihov trud čitajući "podsjetnik" predsjednice IK Javor, mr. sc. Jadranke Kokolari.

Prošli vikend završio je tradicionalni Festival izviđačkih pjesama Osijek, poznati FIPO Fest koji osječki javorovci organiziraju povodom Dana grada Osijeka punih 13 godina. Gradski stijeg uoči Dana Grada Osijeka podignut je uz nazočnost osječkih javorovaca te se naši predstavnici prisustvovali svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka kao jedna od udruga u gradu koja kontinuirano 365 dana u godini pruža svim generacijama puno radionica, izleta, druženja te ostalih edukativno zabavnih aktivnosti s kojima MI IZVIĐAČI STVARAMO SVIJET BOLJIM.

Svoju želju i volju za DOBRIM DJELIMA pokazali smo i volontirajući uoči Međunarodnog dana volontera kada smo u suradnji s Volonterskim centrom Osijek pripremili malu zakusku nakon podijele volonterskih nagrada (3.12.) ispred dječjeg kazališta. Postali smo VILENJACI SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE i pripremili smo poklone ostalim izviđačima u Hrvatskoj koje ćemo uskoro proslijediti na izviđačke adrese.

Na Dan Svetog Nikole započinje još jedan ČAROBNI PROSINAC U JAVORU s predstavom Božićna zvijezda u izvedbi osječkog Dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Kozarcu. Idući vikend pet osječkih javorovaca odlazi u BEČ po BETLEHEMSKO SVJETLO gdje će s ostalim europskim izviđačima preuzeti svijetlo te će ga kao simbol ljubavi i prijateljstva pravo donijeti u Zagreb te će ga nakon mise u zagrebačkoj katedrali donijeti u našu SLAVONIJU I BARANJU i naš OSIJEK.

Pozivamo sve koji žele da im IZVIĐAČI donesu BETLEHEMSKO SVJETLO u njih dom, škole, vrtiće, prostore da nam se jave (ikjavor@gmail.com ili 091-4512-551) – rado ćemo vam prenijeti svjetlo mira, ljubavi i prijateljstva.

Krajem studenoga i u tijeku FIPO festa prikupili smo „KUTIJICE SREĆE“ za djecu s poplavljenih područja, iste ćemo u ime svih koju su donirali uručiti 19.12. u osnovnu školu u Gunji. Blagdansko božićno novogodišnji program za naše članove organizirati ćemo u našem klubu u subotu 20.12. s početkom u 17,00 sati. Ukoliko nas netko želi upoznati ili nam se pridružiti – dobro nam došli.

Još malo pa je još jedna godina iz nas. Unatoč svim preprekama, uspjeli smo realizirati zamišljeno i pružili smo puno zanimljivih aktivnosti. Plan za 2015. je napravljen i SIGURNO KORAČAMO DALJE u ispunjenju misije i ciljeva izviđačkog pokreta uz poruku OSTAVI SVIJET BOLJIM NEGO ŠTO SI GA NAŠAO.

Svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju naših aktivnosti neizmjerno izviđačko HVALA. Vaša pomoć kada dođe u naše „ruke“ nikada ne može biti mala jer mi svaku pomoć i podršku svojim radom i djelima višestruko povećamo. Stoga HVALA SVIMA

Za svaku dodatnu informaciju stojimo Vam na raspolaganju, te slobodno kontaktirajte: Predsjednicu Jadranku Kokolari (091-4512-551), tel/tax: 031-503-173; mail: ikjavor@gmail.com
 
S poštovanjem, uz izviđački pozdrav!

Predsjednica IK Javor
mr. sc. Jadranka Kokolari

 Najnovije