Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NAGRADA KRUNOSLAV SUKIĆ

Svečana dodjela ovogodišnjeg ciklusa mirovne Nagrade i priznanja Krunoslav Sukić


OSIJEK - Svečana dodjela ovogodišnjeg ciklusa mirovne Nagrade i priznanja "Krunoslva Sukić" koja će se održati 9. prosinca 2014.g. u 11 sati, u svečanoj sali Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Nagrada "Krunoslav Sukić"  ove godine će biti uručena:

Cive Richard Fowle-u, pastoru iz V. Britanije - za njegov dvadesetogodišnji rad i hod uz ljude i zajednice povrijeđene ratom u Istočnoj Hrvatskoj.

Staši Zajović (Žene u crnom, Beograd) - za njihov dugogodišnji, javni, dosljedan i prepoznatljiv antiratni i mirotvorni angažman kojim primjerom pokazuju, utiru i vode nas putem izlaska iz spirale nasilja koja se u našim zemljama reciklira vjekovima.

Bojanu Glavaševiću -za dosljednost življenja stava ne mrzim ali mi je stalo, koji može predstavljati zajedničko tlo, polazište za dijalog, dogovor, suradnju na onim pitanjima koje danas potresaju hrvatsko društvo; djelovanje Bojana Glavaševića iz tog stava pridonosi uvažavanju stradanja žrtvi ali bez manipulacija te oslobađa od zatvorenosti u krug nacionalne simbolike koja onemogućuje da ljudi, zajednica pa čak i poslijeratna generacija živi dalje.

Priznanje "Krunoslav Sukić" za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u lokalnoj zajednici primit će učenici i nastavnici oš Eugen Kumičić iz Rijeke.

Priznanje "Krunoslav Sukić" za KNJIGU GODINE 2013/2014 koja pridonosi razumijevanju mirotvorstva, nenasilja i kulture ljudskih prava ide Dinu Telećanu za roman "Dezerter".
 

Prilozi:

  • 1. POZIV  (PDF, 345.5 kb)Najnovije