Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DJEČJI TJEDAN

Dječji tjedan u skolpu Adventa u Tvrđi


OSIJEK - Svu čaroliju koju nam donosi Božić i dani koji mu u prosincu prethode najbolje vidimo u dječjim očima. Stoga je organizator osmislio poseban program za najmlađe, posvetivši im tjedan koji je pred nama.

Nakon što su brojni posjetitelji jučer (nedjelja), prvi put uživali u sadržajima božićnog sajma na Trgu sv. Trojstva, "Advent u Tvrđi" nastavlja se danas (ponedjeljak), kada ujedno počinje "Dječji tjedan" s nizom radionica za roditelje i djecu.

Svakog radnog dana od 8. do 12. prosinca (petak) od 17,00 do 19,00 sati, u suradnji Muzeja Slavonije i osječke Udruge za rad s mladima "Breza" održavat će se različite radionice i igraonice za djecu. Danas (ponedjeljak) i sutra (utorak) će na Trgu sv. Trojstva i u prostorima Muzeja Slavonije u navedenom terminu biti organizirana radionica izrade svijeća, koju će voditi članovi "Breze", te igraonica s drvenim igračkama koje je osmislila i izradila mlada osječka akademska kiparica Margareta Lekić.

"Margareta igračke su višebojni set drvenih geometrijskih oblika koji se iz didaktičkih puzzli pretvaraju u 3-D oblike poput drveća, kuća, planina i slično. Djeca od dvije godine na više uživat će u balansiranju oblika dok će starija djeca razvijati um slažući dijelove u kartonsku kutiju prema uputama. Uz Margareta igračke razvija se logičko razmišljanje, vizualna percepcija, poboljšava se koncentracija, uče se osnovne boje, ali se i odlično zabavlja cijela obitelj", kaže Margareta, čije se igračke mogu pronaći i kupiti i u jednoj od kućica na Sajmu.

Svakoga dana, od 14,00 do 22,00 sata, do 24. prosinca, posjetitelji Adventa u Tvrđi, mogu po povoljnim cijenama kušati kuhano vino, čaj (s rumom), različite vrste punča i rakija, domaće pole i pečene kobasice te mnoge druge delicije, kao i kupiti božićne darove i suvenire za svoje najbliže. Pridružite nam se na Facebook stranici i Instagramu.

Za sve dodatne informacije i upite građani i mediji se mogu obratiti na kontakt: info@luminis.com.hr ili na službenu Facebook stranicu "Advent u Osijeku" i događaja "Advent u Tvrđi". Unaprijed hvala na objavi, praćenju i razumijevanju.
 
Agencija Luminis
Tekst: Tomislav LevakNajnovije