Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PROSINAC U OSIJEKU

Jaslice u izlogu TZ grada Osijeka


OSIJEK - Polaznici Centra tehničke kulture Osijek/ZTK GO su napravili jaslice koje su izložene u izlogu Turističke zajednice Grada Osijeka. Sudjelovali su polaznici radionice konstruktorstva, radionice elektronike/elektrotehnike i radionice maketarstva/izrade uporabnih predmeta. Osnovna ideja je korištenje prirodnih materijala, recikliranje dijelova starih elektroničkih uređaja, kreativno korištenje dostupnih elemenata te povezivanje različitih radionica.

Konstruktori su osmislili i sastavili konstrukciju od EITECH metalnih dijelova te sve zajedno povezali u cjelinu. Voditelj radionice konstruktorstva je Vjekoslav Jakopović. Maketari su osmislili i izrezali likove i ostale elemente jaslica. Voditeljica radionice maketarstva je Katarina Tomić. Elektroničari su osmislili i posložili rasvjetu zvijezde repatice, napravili kućište, te napajanje od starog punjača za mobilni telefon. Voditelj radionice elekronike/elektrotehnike je Tomislav Vdovjak.

Voditeljica CTK Osijek/ZTK GO Nataša Dorić, jako je zadovoljna jer je osmišljavanje i sama izrada ovih jaslica, uvela ne samo sudionike već i ostale polaznike u predblagdansko raspoloženje.

Tekst i fotografija: Nataša DorićNajnovije