Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IK JAVOR

Betlehemsko svjetlo mira 14.prosinca stiže u naš grad


OSIJEK - Delegacija IK Javor danas kreće prema Beču kako bi u naš grad donijeli Betlehemsko svjetlo mira. O detaljima njihovog puta upoznaje nas gđa. Jadranka Kokolari.

Danas delegacija osječkih javorovaca kreće put Beča preko Zagreba kako bi u subotu 13. 12 u Beču preuzeli  Betlehemsko svjetlo mira, ljubavi i prijateljstva koji svi europski izviđači prenose  u svoje domove i životne prostore već više od 20 godina

Nakon svečane mise u Beču i preuzimanja svjetla, osječki javorovci će zajedno s ostalim hrvatskim izviđačima svjetlo donijeti u Zagreb gdje će se održati  Misa donošenja svjetla u zagrebačkoj Katedrali su nedjelju 14.12.2014 u 11.30. sati.

Nakon mise u  Zagrebu  Betlehemsko svjetlo u rukama izviđača ide put naše Slavonije i Baranja. :))))))

Prva misa donošenja svijetla za Slavonce i Baranjce biti će u Đakovu  u nedjelju 14. 12 u 18,00 sati gdje  svi slavonsko baranjski izviđači  i ostali naši sugrađani moći preuzeti svijetlo .

U večernjim satima  14.12.  Betlehemsko svjetlo stiže  u naš Grad Osijek. :))))

Do Badnjaka osječki će izviđači prenositi putem betlehemskog svjetla poruke ljubavi, prijateljstva, dobrih vrijednosti i vjere da zajedno možemo učiniti ovaj svijet boljim nego što smo ga našli kada smo se rodili.

Izviđači su mreža dobrih ljudi, više od 100 godina  (od 1907.) izviđački pokret postoji i najveći je pokret za djecu i mlade,  rasprostranjen po cijeloj našoj planeti Zemlji i nije nam važno tko kojim jezikom govori, koju boju kože ima, kojoj religiji pripada, koje je nacije ili bilo koje druge pripadnosti, JER ZNAMO DA  IZVIĐAČKA MARAMA oko vrata svakog izviđača govori da je prihvatio izviđačka načela života, a to su načela DOBIH LJUDI

Čestit Božić i Sretne Blagdane žele Vam Vaši osječki javorovci - izviđači dobrog srca.Najnovije