Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RIJEKA LJUBAVI

Rijeka ljubavi poplavila Osijek


OSIJEK - Prenosimo vam priopćenje predsjednice Humanitarne udruge "Rijeka ljubavi" o provedenoj jučerašnjoj (srijeda 17.prosinca 2014.god.) akciji podjele voća sugrađanima. Hvala gđi. Čučak i svim humanitarcima Udruge što DJELUJU!

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je dana 30.studenog 2014.svojim sugrađanima podijelila na glavnom osječkom trgu Ante Starčevića ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla 10 tona mandarina. Kako su neki od građana koji su strpljivo čekali u redu ostali bez ove slatke donacije obećali smo im da ćemo učiniti sve da dopremimo veću količinu toga voća i podijeliti ih svima koji su tog dana stavljeni na popis za slijedeću podjelu... Isti su bili ugodno iznenađeni kada smo ih nazvali te nisu mogli vjerovati da ono što smo obećali danas ispunjavamo.

Na našu veliku veliku radost „Setovia-voće“d.o.o. sa svojim kooperantima iz Opuzena, a uz ogromni trud gospodina Josipa Šarića dobavljeno je kamionom-šleperom 15 tona mandariana. Radost naša i naših sugrađanaje bila još i veća kad smo od Baranjskih voćnjaka - „Rabo“d.o.o. iz Kneževih Vinograda dobili u donaciju 20 tona (preciznije-20.113 kg.) prekrasnih, slatkihi sočnih jabuka I.klase. Dovezao ih je svojim kamionom-šleperom donator - gospodin Jožef Balog osobno.

Još prije dogovorenih 10 sati stvorio do sada neviđeno veliki red Osječana... “Rijeka naših sugrađana sljevala se ka Rijeci ljubavi u susret, a kamioni su neprestano iz skladišta „Glasa Slavonije“ dovozili i punili trg voćem na radost svih prisutnih... “Rijeka ljubavi nikoga nezaboravlja pa smo u podjelu uključili i udruge invalida: slijepih, gluhih i udrugu Novi dan-klub roditelja djece sa teškim invaliditetom, a nismo zaboravili ni branitelje darivajući dragovoljce UHDDR Filipovica. Ostalo je još oko 5 tona jabuka koje ćemo podijeliti socijalno ugroženim obiteljima prilikom sutrašnje podjele 600 paketa u našoj velikoj humanitarnoj akciji „Bez gladi za Božić“ - “Darujmo srcem za Božić“!

Zahvaljujemo se Domu za psihićko bolesne odrasle osobe, koje smo isto darivali i ravnatelju gospodinu Ladislavu Lamzi na svestranoj pomoći. Također veliko hvala moto klubu “Kune“ i gospodinu Božidaru Vrcelji koji nam uvijek priskaće u pomoć kako u dovozu tako i u podjeli i održavanju reda pri podjeli donacija. Posebno se od srca zahvaljujemo gospodinu Ivanu Šimiću što nam je ustupio skladište „Glasa Slavonije“ te: „Vodovodu“ Osijek koji su svojim vozilom dopremali voće na trg i  „Unikomu“ Osijek koji je poslije ove uspješno odrađene akcije očistio Trg ispred konkatedrale .

Posebna i najveća zasluga ide članovima i volonterima udruge RIjeke ljubavi na izuzetnom zalaganju gdje su neštedeći se omogućili pretovar, dopremu, organizaciju podjele i brzu opskrbu naših sugrađana doniranim voćem... Rijeka ljubavi.

Osijek, 18.prosinca 2014.
Predsjednica Udruge : Štefica ČučakNajnovije