zatvori oglas

HPD

Predstavnici HPD Lipa darivali Centar za prihvat beskućnika


OSIJEK - Prosinac je mjesec darivanja, a koga su se sjetili "Lipaši" pročitajte u nastavku

Poštovani,

obavještavamo vas da su predstavnici Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” Osijek u subotu, 27. prosinca, navečer posjetili prostorije Caritasovog Centra za prihvat beskućnika Osijek i tamošnjim korisnicima uručili donaciju prikupljenu na tradicionalnom, 22. Božićnom koncertu Lipe, održanom na sam Božić u crkvi sv. Mihaela.

Podsjetimo, koncert je imao i humanitarni karakter, a predstavnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Centra za prihvat beskućnika bili su posebni gosti Božićnog koncerta. Ulaz u crkvu bio je uobičajeno besplatan, no posjetitelji su bili pozvani da na izlazu iz crkve daju svoje dobrovoljne priloge. Time je prikupljeno oko 3.000 kuna, na čemu zahvaljujemo svim građanima, a ovaj iznos namijenjen je za pomoć osječkim beskućnicima. Uz navedenu donaciju, koju su predali Oliveri Balatinac, voditeljici Centra, troje čelnika Lipe – dopredsjednici Stevan Radovančević i Tomislav Levak te dirigentica Valerija Fischbach – donijeli su Kanditove čokolade korisnicima, koje su bile i poklončić posjetiteljima Božićnog koncerta.

Voditeljica Centra i korisnici zahvalili su na darovima od srca, a na njihovu zamolbu Centru će naknadno biti poklonjeno nekoliko CD-ova s Lipinim izvedbama te monografija Društva. Tako je HPD Lipa na lijep, humanitaran način okončala aktivnosti u 2014. godini, a ovim putem zahvaljujemo se svima koji su svojom donacijom barem malo pomogli osječkim beskućnicima.

Inače, Centar za prihvat beskućnika osnovan je u suradnji s gradom Osijekom 1999. godine jer su se pojavile naznake da u gradu postoje beskućnici koji trebaju prenoćište. Od samog osnutka prihvatilište se nalazi u Strossmayerovoj ulici te u neprekidnom radu od 15 godina kontinuirano zbrinjava beskućnike koji nisu samo iz Osijeka, nego s područja cijele Osječko-baranjske županije. Smještajni kapacitet sastoji se od 24 ležaja, a osim noćenja u čistim i dezinficiranim prostorijama korisnicima su osigurana i tri osnovna dnevna obroka. Sve usluge u Centru besplatne su i sva novčana pomoć ostaje korisnicima. Trenutno u prihvatilištu boravi 19 osoba: dvije žene i 17 muškaraca.

Za HPD “Lipa” Osijek:
Tomislav LevakNajnovije