zatvori oglas

UDRUGA KLIKERAJ

Kako igrom potaknuti razvoj djece


OSIJEK - Naš grad je od prosinca 2014. godine bogatiji za još jednu udrugu znakovitog naziva Klikeraj. Više o njihovom radu možete pročitati u nastavku teksta.

Udruga Klikeraj bavi se razvijanjem didaktičkih sredstava za poticanje različitih aspekata dječjeg psihičkog razvoja (kognitivnog, motoričkog, emocionalnog i socijalnog). Klikeraj čini tim psihologa i nastavnika koji su angažirali svoja znanja i iskustva te realizirali prvi u nizu didaktičkih setova za poticanje dječjeg kognitivnog razvoja.

Prvi didaktički komplet razvija kreativnost kod djece različitog uzrasta. Specifičnost naših didaktičkih igračaka na rastućem tržištu didaktike u Hrvatskoj je u tome što potiče temeljne psihičke procese koji leže u osnovi različitih aktivnosti kojima se djeca bave. Igre su osmišljene na osnovu suvremenih spoznaja iz razvojne i edukacijske psihologije i svaka igra razvija neku specifičnu sposobnost, što je u skladu sa svim relevantnim psihološkim i pedagoškim standardima. Budući projekti se odnose na razvijanje igara za poticanje jezičnog razvoja, razvoja senzorike, motorike, metakognicije itd.
 
Udruga je osnovana u Osijeku, ali naši proizvodi i usluge su dostupni u cijeloj Hrvatskoj. Za razliku od proizvođača igračaka, održavamo stručne edukacije i seminare za odrasle - one koji se bave odgojem i obrazovanjem djece (roditelji, odgajatelji, učitelji, stručni suradnici i dr.). Pored toga, održavamo radionice za odrasle i djecu, oblikovali smo razvojni program individualnog poticanja kognitivnog razvoja za djecu i prvi u ovom dijelu Hrvatske kreiramo razvojni program za darovitu djecu i učenike.

Pored navedenog objavljujemo stručne publikacije (naš prvi priručnik za poticanje dječjeg razvoja je u tisku).  Također, aktivirani smo u inicijativi za osnivanje nacionalne asocijacije ustanova i organizacija koje se bave radom s darovitom djecom.

Sve detaljnije informacije dostupne su na našoj web i FB stranici:
http://klikeraj.hr/
https://www.facebook.com/klikerajhr

Ivan Alagić, potpredsjednik udrugeNajnovije