Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

SSMH OSIJEK

U različitosti smo pronašli prilikuOSIJEK - World Youth Alliance Europe i Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s fondacijom Jerome Lejeune organiziraju medijsku kampanju kojoj je cilj podizanje svijesti o osobama s Downovim sindromom i njihovoj ulozi u društvu. Radionicu pod nazivom „U različitosti smo pronašli priliku“ organiziraju u petak 20.ožujka 2015. s početkom u 13:15h, a povod je obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down (21.ožujka). Radionica će se održati u osječkoj II. Gimnaziji ( jezična gimnazija).

Medijska kampanja je započela 4. ožujka, a započeli su ju brojni europski parlamentaraci koji su jednostavnom gestom oblačenja različitih čarapa naglasili kako različitost obogaćuje društvo. U Hrvatskoj je kampanja u samo nekoliko dana naišla na odličan odaziv, a uključili su se i brojne osobe iz javnog života.

Radionica je koncipirana na sljedeći način:  uvodno predavanje, prikazivanje kratkog pobjedničkog filma na Manhattan International Film Festivalu „Pri našem delu“, kreativne radionice učenika te zajedničke fotografije svih sudionika u različitim čarapama. Jednostavnom gestom, kao što je fotografiranje s rasparenim, šarenim čarapama, možete i vi pridonijeti ovom projektu.

Izvor: SSMH OsijekNajnovije