Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IK JAVOR

Proljeće je, a u meni nemir...


OSIJEK - U subotu, 21. 3. Izviđački klub Javor za svoje članove i izviđače iz Odred izviđača Betlehem iz Kutine organizira izviđački jednodnevni program  u suradnji s PP Kopački rit i Hrvatskim Vodama – VGO Osijek.

Osječki će „javorovci“ biti domaćini i mali „turistički ambasadori“ u obilasku Osijeka koji smo nazvali „Naš  Osijek pun je sunca“. Upoznati ćemo naše prijatelje - izviđače iz Kutine s tri glavna dijela Osijeka (Gornji Grad, Tvrđa i Donji Grad) i našim znamenitostima u tim sredinama.

Nakon obilaska napuštamo Grad i idemo u obilazak PP Kopački rit u kojem ćemo pod stručnim vodstvom zaposlenika javne ustanove sudjelovati u predavanju o Kopačkom ritu, te ćemo se voziti brodom.  U prostoru CS Podunavlje organizirati ćemo dvije radionice  „Kap po kap za čisti vodeni slap“ i origami radionicu izrade životinjskog svijeta Kopačkog rita.

Izlet i ukupnu aktivnost završavamo u Donjem Gradu gdje će se održati set izviđačkih igara te završnica radionice „Šuma priča svoju priču“.

Ova aktivnost „Pozdrav proljeću“ u organizaciji IK Javor traje punih 14 godina i posebno nam je draga jer ovim izletom počinje ovogodišnja sezona „IZVIĐAČKIH AVANTURA U PRIRODI“.


Neki od planiranih termina
9,45-10,00    zajedničko slikanje na  u Gornjem Gradu, Trgu Slobode (kod oznake OS)
10,45-11,30    šetnja po Tvrđi
12,00-13,00    Predavanje i vožnja brodom u PP Kopački rit
16,30-17,15    Izviđačke igre spretnosti u Donjem Gradu Trg b J. Jelačića

Uz izviđački pozdrav.


Predsjednica IK Javor
 Jadranka Kokolari -Jaca

 Najnovije