Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Kako Dokkica BUDIm GRAD


OSIJEK - Dokkica danas (26. ožujka) organizira proljetnu povorku s djecom, polaznicima programa u Dokkici  i volonterima koja će krenuti od Dokkice (polazak iz Dokkice u 13.30), Kapucinskom ulicom do Trga Ante Starčevića gdje će u 13.45 izvesti proljetni performans uz osječkog uličnog svirača, Krunoslava Đuričića na gitari, koji će performans popratiti originalnom skladbom.

Nakon performansa, koji je osmislila Jagoda Ringel, voditeljica plesne skupine „Piruete“ iz Dokkice, građani mogu zaplesati s „proljetnom ekipom“ uz zvuke gitare, a nakon druženja i/ili fotografiranja s građanima, proljetna povorka će se zaputiti prema Trgu Slobode i vratiti u svoju Dokkicu. 50-ak djece, volontera uz pratnju voditeljica aktivnosti Dokkice i učiteljice produženog boravka OŠ Franje Krežme prošetati će užim centrom grada kao promotori proljeća s velikim cvjetnim šeširima.

Ova povorka i performans Dokkica je organizirala u sklopu akcije obilježavanja dolaska proljeća „BUDIm GRAD“, a cilj akcije je promocija grada Osijeka kao „Grada proljeća“ jer zbog mnogobrojnih „zelenih oaza“ nosi obilježje najzelenijeg grada Hrvatske. Baš zato Dokkica je željela podsjetiti na zelene ljepote grada i veselom povorkom razveseliti građane. Cvjetni šeširi, koji su nastajali tijekom protekla dva mjeseca u Dokkici u radionici s djecom pod vodstvom Tomislave Brajdić, simboliziraju buđenje grada odnosno dolazak proljeća.

Ukoliko se vremenske prilike pogoršaju (snažan vjetar i kiša) događaj ćemo odgoditi.

Izvor: Dokkica

 Najnovije