Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OSIJEK-ZADAR

Wings For Life World Run


OSIJEK - U četvrtak, 30. travnja 2015. put Zadra kreće osam osječkih biciklista-ultramaratonca. Ove godine njima je pripala čast biti službeni biciklisti utrke Wings For Life World Run. Nešto više možete doznati u nastavku.

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije u suradnji sa maraton klubom Hrvatski Sokol i udrugom Veliki za male organizira odlazak trkača, rekreativaca, humanitaraca iz naše županije na svjetsku manifestaciju Wings For Life World Run koja se ove godine 3.svibnja drugi puta po redu održava u Zadru.

Uspjeli smo okupiti donatore zahvaljujući kojima će u našoj organizaciji utrci prisustvovati 116 osoba uz Osječko-baranjske županije, od čega 7 članova UPIT-a koji su osobe s invaliditetom, kreću uz pomoć invalidskih kolica.

Da podsjetim, cilj manifestacije tj.utrke koja uisto vrijeme starta na 40 različitih lokacija u svijetu je prikupljanje sredstava za jedan institut u Beču u kojem tim stručnjaka radi istraživanja vezana za pronalazak lijeka za ozljedu kralježnične moždine.

Doprinos ovoj utrci će dati i naši biciklisti-ultramaratonci. Njih 8 će u četvrtak  30.04. iz Osijeka za Zadar krenuti biciklima. Bicikl će voziti 24 sata a u Zadar planiraju stići u petak 1.svibnja oko 20:00. Oni će ove godine biti službeni biciklisti utrke. Njihov pothvat je doprinos još boljoj promociji utrke i cjelokupnog projekta pa u tom smislu mislimo da vam je ova priča interesantna.

Izvor: Udruga paraplegičara i tetraplegičara



Najnovije