Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HRVATSKA VOLONTIRA

Dobro je za tebe, dobro je za druge. VolontirajOSIJEK - Danas, u ponedjeljak, 18. svibnja, započela je šestodnevna manifestacija Hrvatska volontira koja je i ove godine okupiti brojne pojedince, organizacije civilnog društva, institucije i tvrtke, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva.

Peta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila više od 190 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili 285 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske. U Slavoniji i Baranji 49 organizatora volontiranja osmislilo je 54 volonterskih aktivnosti koje će provesti u narednih šest dana.

TEMA MANIFESTACIJE: Dobro je za tebe, dobro je za druge. Volontiraj!
 
Sukladno temi manifestacije, ove su godine djeca i mladi u velikom broju uključeni u različite aktivnosti kako bi volontiranjem stekli kompetencije koje će im koristiti za aktivno sudjelovanje u društvu, ali i za njihov osobni i profesionalni razvoj. Istraživanja o volonterstvu, akcije uređenja okoliša, briga o napuštenim životinjama, socijalne aktivnosti za djecu, ali i starije osobe, aktivnosti promoviranja zdravog načina života.

Hrvatska volontira ove se godine održava od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca u preko 60 hrvatskih gradova.

Izvor: Volonterski centar Osijek

 Najnovije