Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANITARNA LIGA

Trčanjem pomognite sebi i drugim


OSIJEK - U Osijeku je 11. svibnja 2015. je održan inicijalni sastanak Građanske inicijative Humanitarna liga, na kojem su sudjelovali predstavnici Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije (UPIT), Maraton kluba Hrvatski sokol i Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca domovinskog rata Hrvatski dragovoljac.

Na sastanku se razradio kostur ideje oko osnutka Humanitarne lige u kojoj bi sudjelovali trkači rekreativci a koja bi bila organizirana s ciljem prikupljanja sredstava za neke humanitarne projekte.

S obzirom na dosadašnju suradnju sa UPIT-om, udrugom koja okuplja ljude koji se mogu kretati isključivo uz pomoć invalidskih kolica, dan je prijedlog da se sredstva prikupljaju za adaptaciju kuće u Ninu koju bi članovi udruge i bliski suradnici koristili za ljetovanje i kao bazu prilikom provedbe nekih projekata.

Ovu kuću je kao dar jedne privatne osobe dobila krovna organizacija koja okuplja ljude sa ozljedom kralježnice HUPT iz Zagreba. UPIT je član toga saveza i ima obavezu sudjelovati u njenoj adaptaciji ukoliko želi da ju njegovi članovi u budućnosti koriste.

Humanitarna liga se trči četvrtkom. Probna utrka je održana prošli tjedan kada se unatoč jako hladnom, kišovitom i lošem vremenu okupilo dvadesetak trkača. Ovoga četvrtka 28. svibnja 2015. godine, u 19h kreće redovita Liga koja će biti organizirana svaki drugi četvrtak. Start utrke će biti ispred osječkog Zoo hotela a trasu utrke će odrediti organizatori. Na utrci će se prikupljati dobrovoljni prilozi koji će, kako je već napomenuto, biti iskorišteni za adaptaciju kuće u Ninu.

Izvor: Humanitarna liga
Foto: D. Balažić

 Najnovije