Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANITARNA BICIKLIJADA

Biciklom za belišćanska Zvona - cilj


OSIJEK - Udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ i NC Lions club 'Kuna' Osijek organizirali su još jednu humanitarnu biciklijadu, ovoga puta za Udrugu roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća.

Biciklijadu je odvozilo oko 150 biciklista u koloni pod policijskom pratnjom na relaciji Osijek – Čepin – Bizovac – SOS Dječje selo Ladimirevci – Valpovo – Belišće – Petrijevci - Osijek. Uplatama kotizacije i sredstvima sponzora prikupljena su sredstva za kupovinu prilagođene trake za trčanje i hodanje koju će članovi Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Zvono“ koristiti u svakodnevnoj terapiji s fizioterapeutom. Osim kupovine trake za hodanje, sredstva su utrošena i za kupovinu brdski bicikala koja su poklanjana u Čepinu, Bizovcu, Valpovu i Petrijevcima djetetu iz socijalno ugrožene obitelji prema odabiru načelnika odnosno gradonačelnika.

Uz veliki trud članova udruge 'Kotrljaneri' koji su dva bicikla prepravili u tricikl, isti je predan djevojčici, članici Udruge za Down-sindrom Osječko-baranjske županije, prije samog starta biciklijade. S obzirom da je 25. svibnja SOS Dječje selo Ladimirevci slavilo svoj rođendan, biciklisti su u prolazu kroz Ladimirevce izvršili predaju 9 novih dječjih 'prvih bicikala' koje su financirali Lions klubovi u regiji te tvrtka Lava promet d.o.o..

Osim humanitarnog karaktera, ova je biciklijada imala edukativni karakter promovirajući biciklizam kao zdrav način života, te sigurnost prometa na cestama (svi sudionici poštivali su obvezu sigurnosne opreme za bicikliste, prometne propise i dr.), kao i upoznavanje s ovim dijelom kontinentalne Hrvatske.

Općine kroz koje su biciklisti prolazili, a u Bizovcu OŠ-a Bratoljuba Klaića, organizirali su okrijepu i pokazali se uistinu kao pravi domaćini. Rutu
od 75, km uspješno je odvozilo oko 150 biciklista različite životne dobi.Najnovije