Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KOTRLJANERI

Druženje biciklista uz Kotrljanere


OSIJEK - Rekreativni biciklizam posljednjih je godina u porastu i sve veći broj ljudi želi svoje slobodno vrijeme provesti u kretanju u prirodi, što također uključuje aspekte  odličnog druženja i  zabave.

Udruga za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri"( URB "Kotrljaneri") u nedjelju, 12.07.2015. organizirala je zanimljivo biciklističko druženje koje je, osim vožnje biciklima, ponudilo  dobru zabavu uz poznati slavonski zalogaj "kruha masti i paprike". Tradicionalna manifestacija „Biciklistički doručak“ okupila je bicikliste rekreativce iz tri Slavonske županije. Zajedno su „biciklirali“ Vinkovčani, Brođani, Miholjčani, Osječani, Valpovčani. Polazna točka  bila je na lijevoj obali rijeke Drave (katakombe), a okupljanje 30-ak biciklista sponzorski je popratila „Farmacia“ promocijom i poklon-paketima proizvoda namijenjenih sportašima, rekreativcima i ljudima koji se izlažu dodatnim naporima. Za sve sudionike organizirana je degustacija kvalitetnih izotoničnih napitaka tijekom cijele „rute“.

Sa mjesta okupljanja krenula je kolona biciklista koja se vozila cca 90 km po cestama Baranje. U vožnju je bio uključen jedan ekstreman uspon, baranjski „Garmish“ do poznatog Beljskog Vidikovca, gdje je za sve sudionike organiziran doručak. Pravi Slavonski doručak „kruha, masti i paprike“. U povratku su svi sudionici bili počašćeni kavom u sponzorskom caffe baru „Canimeč“ u Čemincu, koji je tradicionalno mjesto okupljanja za okrijepu biciklista u vožnji po lijepoj i zanimljivostima bogatoj Baranji.

Ovakve manifestacije osim druženja i promoviranja biciklizma kao zdrave rekreacije, promoviraju ljepote Slavonije i Baranje, te značajne potencijale koje  imaju  upravo za razvoj cikloturizma.


Tekst: Darko Marschhauser, URB „Kotrljaneri“
Foto: Daniel Dobrosavljević, URB „Kotrljaneri“

 Najnovije