Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IK JAVOR

Obilježavanje međunarodnog izviđačkog dana


OSIJEK - Svake godine 1. 8. obilježava se međunarodni izviđači dan pod nazivom "World Scout Scarf Day"

Davne 1907. godine na otoku Brownsea u južnoj Engleskoj započeo je prvi izviđački kamp u organizaciji Baden-Powell, osnivača skautizma. Taj se datum smatra stvarnim početkom izviđačkog pokreta koji danas broji preko 40 miliona članova u svijetu.
 

Ideja je da 1. kolovoza svi aktivni i bivši izviđači nose svoje izviđačke marame u javnosti. Pozivamo sve vas koji jeste aktivni izviđači i sve vas koji ste nekada bili izviđači da 1. 8. stavite svoje izviđačke marame oko vrata i da tim činom pokažemo našu izviđačku maramu koja je simbol izviđačkog načina života, izviđačkog razmišljanja i izviđačke misije koja nam je svima jednaka bez obzira u kojoj državi živimo, koju boju kože imamo, kojim jezikom pričamo, kojoj religiji pripadamo a to je da jednog dana kad napustimo ovaj svijet, mjesto našeg života ostavimo boljim nego što smo ga našli.
 

Hej, vi „bivši“ izviđači sjetite se uzrečice „JEDNOM IZVIĐAČ – UVIJEK IZVIĐAČ“ pronađite svoju izviđačku maramu i stavite je oko vrata, promovirajmo svi zajedno izviđački pokret kao mjesto na kojem se stvara bolji svijet.
 

Dođite na II Osječku ljetnu noć s izviđačkom maramom i uključite se u zajedničku izviđačku sliku.

Uoči 1. 8. Dana Izviđačke marame koji se obilježava u cijelom svijetu osječki će javorovci napraviti zajedničku sliku tijekom II Osječke ljetne noći (31. 7) i to kod dva važna obilježja našeg Osijeka: Secesijki zdenac i Bijeli most

Okupljanje od 20,00 do 20,30 ispred Secesijskog zdenca
Slikanje kod zdenca i mosta od 20,30 do 21,30, te nakon toga slobodna šetnja po Osijeku u izviđačkoj marami

Pozivamo sve članove da tijekom šetnje na II OLJN dođu na slikanje s IZVIĐAČKOM MARAMOM ispod koje je izviđačka majica po izboru :)

Molimo roditelje da dovedu mlađe članove na slikanje

Pozivamo i ostale osječke izviđače da nam se pridruže, te sve koji su nekada bili izviđači i još uvijek čuvaju svoju izviđačku maramu

VIDIMO SE NA SLIKANJU ZA OSJEČKI IZVIĐAČKI SVIJETTekst: Jadranka Kokolari
Predsjednica IK JavorNajnovije