Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANOST

Humanitarna pomoć za izbjeglice u Srbiji


OSIJEK - Centar za mir – Osijek i građanska inicijativa Dear Refugees – Welcome to Croatia, u suradnji s trgovačkim centrom Portanova, organizira prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice u Srbiji, od 11. do 18. rujna 2015., svaki dan u vremenu od 12:00 do 21:00h u trgovačkom centru Portanova.

Pozivaju se građani da doniraju higijenske potrepštine za odrasle i djecu, vodu, suhu hranu ili hranu odmah spremnu za konzumiranje, odjeću za djecu, nosiljke za bebe, kišne kabanice i slično.
Po završetku akcije, tvrtka Ricardo d.o.o. će sve prikupljene stvari odvesti u Srbiju i uručiti izbjeglicama.


Reagirajući na iznenađujuće velik i pozitivan odaziv građana Osijeka na jednodnevnu akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice koje se nalaze na području Srbije te s obzirom da nove izbjeglice cijelo vrijeme pristižu, Centar za mir – Osijek je odlučio udružiti snage s građanskom inicijativom Dear Refugees – Welcome to Croatia, te trgovačkim centrom Portanova i tvrtkom Ricardo d.o.o. i organizirati prikupljanje humanitarne pomoći i njihov transport do izbjegličkih kampova.

Građani Osijeka, Slavonci i Baranjci su još jednom pokazali da imaju veliko srce. U strancima, izbjeglicama i njihovim sudbinama, prepoznali su sebe: sjetili su se svojih razorenih domova, razdvojenih obitelji i neizvjesne sudbine. I nisu zaboravili na ljubaznost stranaca koji su njima pomogli u nevolji i beznađu rata i izbjeglištva, otvarajući im vrata svojih domova, svojih zajednica, dijeleći s njima svoja dobra i svoju svakodnevnicu. Sada su oni ti, koji imaju mogućnost pomoći i pokazuju kako se krug dobročinstva nikada ne zatvara.

Zahvaljujemo svim aktivistima, volonterima i prijateljima koji su se uključili i podržali ovu akciju, a vjerujemo kako će nam ova biti tek prva u nizu.

S poštovanjem,
U ime zajedničke inicijative:

Sanja Kastratović
Dear Refugees – Welcome to Croatia 
Angel Čabarkapa
Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek


Kontakt:
Centar za mir 031 206 886Najnovije