Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PANONA FEST

Nogama, biciklom ili kanuom do Erduta


OSIJEK - I ove godine pozivamo Vas da s nama ispratite ljeto i dočekate jesen. Zajedno s partnerima Udruga Slap, već tradicionalno, organizira Panona fest, urbani bijeg u prirodu kojim otkrivamo skrivene ekoturističke potencijale Slavonije.

Glavno događanje Panona festa je Panona reli koji će se održati u subotu 19.09.2015. na relaciji Osijek – Erdut. Sudionici će ovu rutu moći prijeći kanuima, biciklima ili pješice. Kanuisti svoju rutu započinju s pješčane plaže na Kopiki, a biciklisti i pješaci s Trga Svetog Trojstva u Tvrđi. Na putu prema Erdutu zaustavljaju se na kontrolnim točkama u Aljmašu i Dalj planini gdje ih čeka osvježenje i okrijepa te upoznavanje turističkih zanimljivosti.

Sudinici bi na svoje odredište trebali stići oko 18 h gdje ih kod erdutske kule očekuju slamnate skulpture Udruge Slama, kreativne radionice Udruge PLANTaža, plesne točke Plesnog studija Shine, a sve to bit će začinjeno prigodnim glazbenim programom. Padanjem mraka i paljenjem slamnatih skulptura završit će ovogodišnji, peti po redu, Panona fest.

Povratak iz Erduta organiziran je za sve sudionike autobusima koji za Osijek polaze u 19:45 h i 20:30 h.

Kao i prijašnjih godina, vožnja kanuima je veliki hit tako da smo kapacitet mjesta već popunili te moramo zatvoriti prijave, ali ukoliko ste zaintereirani za bicikliranje ili pješačenje možete se prijaviti putem Facebook stranice Panona festa: https://www.facebook.com/panonafest. Ondje možete dobiti i sve informacije vezane za određenu rutu te odgovore na sva pitanja.

Vožnja kanuom možda je najatraktivnija, ali i bicikliranje i pješačenje nisu ništa manje zanimljivi ili zahtjevni te zato pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Vremenski uvjeti bi nas trebali poslužiti, ali ukoliko se vrijeme pogorša i ne dopusti nam održavanje relija, svi prijavljeni sudionici bit će pravovremeno o tome obaviješteni.

Izvor: Udruga SlapNajnovije