Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PANONA FEST

Dobra zabava za pješake, bicikliste i kanuiste


OSIJEK - Sunčano i toplo vrijeme pogodovalo je održavanju Panona relija u sklopu petog Panona festa – urbanog bijega u prirodu kojem je cilj otkrivanje ekoturističkih potencijala Slavonije – koji, zajedno s partnerima, organizira Udruga za kreativni razvoj Slap.

Avanturisti i zaljubljenici u prirodu zaputili su se u subotu 19.09.2015. godine iz Osijeka preko Aljmaša do Erduta pješice, biciklima i kanuima.
 
Sudonici Panona relija su se na svojoj ruti zaustavili na nekoliko kontrolnih točaka na kojima su imali prilike kušati ponudu lokanih OPG-ova te istražiti lokalne znamenitosti. Uz dobro društvo, obilje smijeha i zabave pješaci, biciklisti i kanuisti zaboravili su na fizički umor koji su, možda, u nekom trenutku osjetili, a to dokazuje i najmlađi sudionik Panona relija kojem je samo tri godine.

Na odredištu u Erdutu, odnosno na prostoru oko erdutske kule, sudionike je dočekala kreativna radionica Udruge PLANT-aža, plesne točke Plesnog studija Shine te slamnate skulture Udruge Slama. Uz sve to, blago umorni i punih stomaka mogli su se opustiti uz prigodni ethno jazz koncert. Vrhunac večeri bilo je spaljivanje slamnate skulpture čime je simbolično ispraćeno ljeto i dočekana jesen.

Izvor: Udruga za kreativni razvoj SlapNajnovije