Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Nova školska godina uz DOKKICU


OSIJEK - U sklopu programa „DOKKICA – moja podrška“, koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Osijeka, DOKKICA nudi organizirane aktivnosti za djecu osnovnoškolske dobi. Sva zainteresirana djeca odnosno roditelji mogu upisati dijete osobnim dolaskom na Sjenjak 133 uz prethodnu najavu na broj telefona 782 454.

Aktivnosti:
Pomoć u učenju – namijenjena je djeci s poteškoćama u učenju i svladavanju školskog gradiva, odvija se svakodnevno prema dogovoru i rasporedu.

Program podrške djeci „Reci mi što te muči“ – namijenjen je djeci koja imaju stresne situacije u školi ili obitelji, a mogu dobiti savjete o uspješnom učenju, organiziranju slobodnoga vremena i sl.

Lutkarska družina „Pinokio“ za djecu koja žele izrađivati lutke i pripremati lutkarske predstave. Namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda, a održavat će se 2 puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 16.30 – 18.00 sati.  

„Edukateka“ nudi mogućnost stjecanja novih znanja u kojoj će djeca moći zajedno kreirati sadržaje, istraživati zanimljive teme, gledati edukativne filmove i upoznavati zanimljive goste s ciljem stjecanja novih znanja i vještina. Održavat će se jednom tjedno.

Kreativna radionica nudi mogućnost izrade različitih ukrasnih predmeta s ciljem razvoja kreativnosti i stvaralaštva.

Sportske i rekreacijske igre „RE-KRE-A(K)CIJA“ omogućuju sudjelovanje u raznim sportskim igrama s ciljem razvoja koordinacije, motorike i tjelesnih aktivnosti, a održavat će se 3 puta tjedno.

Dječji boravak je usluga kojom želimo omogućiti djeci u dobi od 6 do 12 godina, čiji roditelji rade ili nemaju primjerenu podršku, boravak u Dječjoj kući nakon škole. U sklopu boravka djeci imaju mogućnost pisanja domaće zadaće, igranja društvenih igara, korištenja male knjižnice, čitanja edukativnih časopisa, slušanja glazbe, crtanja, izrađivanja rukotvorina, gledanja edukativnih filmova te korištenja ostale didaktičke opreme i rekvizita za igru. Održavat će se svakodnevno od 13 do 16 sati.

Info: www.dokkica.hrNajnovije