Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

CRVENI KRIŽ

Sabirna akcija Solidarnost na djelu 2015.


OSIJEK - Prema odluci Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa o zajedničkim akcijama sva društva Crvenog križa svake godine provode humanitarnu sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Ovogodišnja, 43. akcija po redu bit će provedena u četvrtak, 15. listopada 2015. godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek akciju će provesti u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Šet. Petra Preradovića 6 (prizemno) gdje će građani u vremenu od 9,00 do 20,00 sati moći osobno donijeti i donirati slijedeće artikle:

1.    BRAŠNO (pakiranje od 1 kg)
2.    ULJE (pakiranje 1 l)
3.    RIŽA (pakiranje 1 kg)
4.    ŠEĆER (pakiranje 1 kg)
5.    KUHINJSKA SOL (pakiranje 1 kg)
6.    TJESTENINA
7.    JUHA U VREĆICI
8.    RIBLJA KONZERVA
9.    MESNA KONZERVA
10.    MARMELADA

Novost u ovoj godini je projekt „Vaš dar za pravu stvar“ kojim se želi standardizirati humanitarnu pomoć te olakšati prikupljanje i distribuciju humanitarne pomoći.

S obzirom da Gradsko društvo Crvenog križa Osijek kontinuirano tijekom cijele godine prikuplja odjeću i obuću molimo građane za razumijevanje što se u ovogodišnjoj akciji „Solidarnost na djelu“ neće prikupljati odjeća i obuća.

Volonteri Crvenog križa ove godine neće obilaziti teren i prikupljati pomoć (financijsku i materijalnu) na terenu ali zainteresirani građani i tvrtke mogu financijska sredstva uplatiti na račun Gradskog društva Crvenog križa Osijek IBAN HR6523600001102251522 kod Zagrebačke banke s pozivom na broj 43 i svrhom uplate „Solidarnost na djelu“.

Prikupljena pomoć namijenjena je ljudima u potrebi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Pozivamo građane da i ove godine pokažu svoju plemenitost te tako pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Izvor: GD Crvenog križa Osijek

 Najnovije