Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KOTRLJANERI

Humanitarna biciklijada Osvajanje Garmischa


OSIJEK - Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri uz pomoć partnera, NCLC Kuna iz Osijeka i tvrtke Belje d.d. organiziraju rekreativno-ANTInatjecateljsko-humanitarnu biciklijadu pod nazivom 'Osvajanje Garmischa' u nedjelju 25. listopada, s tendencijom da ona postane tradicionalni oblik druženja u obilježavanju početka jeseni u Slavoniji i Baranji.

Okupljanje biciklista planirano je od 8 sati u caffe baru Canimeč u Čemincu gdje se vrše prijave i uplate kotizacije u iznosu od 10 kn. Svrha uplate kotizacije je kupovina brdskog bicikla koji će se pokloniti djevočici iz Kamenca. Razliku između pune cijene bicikla i prikupljenih sredstava kotizacije podmiriti će NC Lions Club Kuna. U organiziranoj koloni vozit će se prema Banovom brdu kojeg biciklisti popularno nazivaju 'Garmisch' gdje se odvija rekreativno-natjecateljski dio humanitarnog događaja, odnosno ANTI-NATJECANJE u savladavanje najstrmijeg dijela uspona na Banovom brdu.

Natjecatelji se se penju na vrh uspona od oko 200 metara u tri kategorije:
1.    Muškarci (tko će sporije),
2.    Žene(tko će sporije) i
3.    Gurači bicikala (tko će brže)

Nakon uspona vozi se do Vidikovca gdje će za sve sudionike biti osigurana okrijepa te će se izvršiti proglašenje prva tri mjesta u sve tri kategorije. Jedan od sponzora, tvrtka Protea Sport na Vidikovcu će izložiti nove modele bicikala jednog od najpoznatijih svjetskih brendova 'Specialized'. Nakon zajedničkog fotografiranja u organiziranoj koloni krenut će se prema Vinariji Belje ispred koje će biti svečana predaja bicikla i prateće opreme djevojčici iz Kamenca koja pohađa 3. razred osnovne škole, a svi okupljeni obići će beljsku vinariju uz popratno kratko predavanje enologa. Nakon realizacije humanitarnog dijela projekta, za sudionike će biti organizirana degustacija vina i gastronomskih proizvoda Belja, a zatim organizirana kolona kreće put Kamenca i Karanca do Čeminca, gdje je predviđen završetak manifestacije.

Izvor: Udruga KotrljaneriNajnovije