Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

MHUMANI VITEZOVI

Veliko srce Vitezova


OSIJEK - Već  četvrtu godinu za redom u koordinacijii učiteljice Ljiljane Selak organizirana je u utorak, 27.10. s početkom u 17 sati Dvorišna razmjena u prostorima Korčulanske 1, osječke Osnovne škole „Grigor Vitez“.

Velik je to i hvalevrijedan projekt koji tradicionalno okuplja ne samo sve djelatnike i učenike škole već i roditelje pa čak i stanovnike osječke Gradske četvrti  Jug 2   koji se uvijek rado odazovu pozivu za sudjelovanje. Koncept same razmjene zamišljen je tako da učenici na razmjenu donesu svoje predmete, nove ili rabljene stvari koje više ne koriste ili koje su sami izradili te posjetitelji putem donacija ostavljaju svoj prilog koji kasnije biva prenamijenjen učenicima škole kojima je najpotrebniji. 

Svi rado sudjeluju, od onih najmlađih „prvašića„ do učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda koji zajedno sa svojim učiteljima i razrednicima na  štandovima uz puno truda i volje prikupljaju donacije za svoje prijatelje. Donira se svašta: igračke, društvene igre, časopisi, suveniri i rukotvorine koje su sami  izradili. Organizira se tombola, a nekada učenici  zasviraju i zapjevaju.

Dvorišna ramjena odvija se dva puta kroz godinu: u jesen i na proljeće i posjećena je u velikom broju. Kako  škola „Grigor Vitez“  sudjeluje  brojnim humanitarnim projektima na razini Grada i podupire  udruge ova  Dvorišna razmjena je za cilj imala pomoći baš učenicima „Grigorice“  koji nisu u mogućnosti sami platiti izlete ili ekskurzije. Osim razvijanja poduzetničkoga duha i zajedništva ovim projektom se pokazalo kako i male stvari puno znače.

Kako i „ mali“ mogu puno učiniti samo kada postoji volja i veliko srce koje „Grigorica“ svakako ima te će navedeni projekt rado nastaviti provoditi i u budućnosti.Najnovije