Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Sjenjak u akciji


OSIJEK - „Sjenjak u akciji” je inicijativa koju je pokrenula Dokkica u partnerstvu s Gradskom četvrti Novi grad, a uz potporu Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica” u sklopu natječaja „Naš doprinos zajednici”.

Cilj akcije bio je obnoviti i urediti prostor malog amfiteatra za održavanje kulturnih, zabavnih i drugih događanja kao i pročelja odnosno ulaza u zgradu robne kuće koji je bio zapušten kao i dio prostora za rad s djecom.

Aktivnosti uređenja obuhvatile su:
1) uklanjanje grafita sa pročelja zgrade gdje se nalazi prostor mjesne zajednice
2) obnavljanje oštećenih dijelova stepeništa i rubnika – prilaz robnoj kući
3) bojanje betonskih površina
4) ukrašavanje dijelova prilaza - izradom mozaika
5) ličenje dijela prostora za rad s djecom te uređenje ostalih dijelova interijera

U sklopu akcije potaknuli smo i upravu robne kuće na uređenje ostalog dijela pročelja te su uklonjeni grafiti, obojane metalne površine koje su bile zahrđane, te obnovljeni dijelovi stepeništa na ulazu u robnu kuću (DM). U partnerstvu s Gradskom četvrti Novi grad ostvarena je podrška Grada Osijeka koji je osigurao popravke i ličenje oštećenih dijelova vanjskih betonskih površina te Udruga Auxilium volonterskim angažmanom uređenja unutrašnjeg dijela prostora za rad s djecom.

Zahvaljujući suradnji sa studentskim zborom Umjetničke akademije u Osijeku, studenti Odsjeka za likovnu umjetnost: Vinko Vidmar, Martina Kovačević, Ena Janković, Ena Gilih, Marin Meković i Dražen Mesarić izrađivali su mozaik od pločica koji je znatno podigao estetsku vizuru malog amfiteatra odnosno prilaza robne kuće o čemu svjedoče brojni sugrađani koji su unazad tjedan dana svakodnevno imali priliku gledati izradu mozaika. Zadovoljstvo i pohvale za ovu inicijativu stižu nam svakodnevno. Podršku inicijativi pružila je i Keramika Modus iz Orahovice koja nam je donirala keramičke pločice u raznim bojama. U akciji je sudjelovalo 30-ak volontera, a posebnu zahvalnost zaslužuju volonterke Janett Zoghbi i Renata Božić.

Sutra (subota, 31.10.) od 10.00 – 20.00 sati odvijati će se završni radovi pod vodstvom mladih umjetnika – studenata Umjetničke akademije.

Srdačno,

Ines Perić, mag. iur.,
voditeljica akcije
predsjednica UdrugeNajnovije