Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Radionica KAKVU ŠKOLU ŽELIM


OSIJEK - U subotu i nedjelju (14. i 15. studenoga) u vremenu od 14.00 do 17.00 sati u Dokkici će se održavati pripreme za obilježavanje Međunarodnog dana djeteta. DOKKICA je u povodu obillježavanja Međunarodnog dana djeteta ove godine pozornost odlučila usmjeriti na pravo djeteta na izražavanje mišljenja i pravo na kvalitetno obrazovanje.

Pozivamo zaintersiranu djecu da dođu u subotu ili nedjelju od 14.00 - 17.00 sati u Dokkicu (Sjenjak 133, robna kuća) i sudjeluju u radionici pisanja i snimanja poruka na temu "škola kakvu želim".

U istom vremenu održavat će se i kreativna radionica pod vodstvom akademske umjetnice Milice Reinhart koja će s grupom polaznika projekta "Reporteri boljeg društva" izraditi skulpturu učenika u prirodnoj veličini. Skulpturu učenika Dokkica planira postaviti kao umjetničku multimedijalnu instalaciju na Međunarodni dan djeteta na Trgu Ante Starčevića.

Konvencija UN-a o pravima djeteta na jeziku bliskom djeci propisuje:
čl. 12. Imaš pravo izraziti svoje mišljenje, a odrasli ga trebaju poslušati i ozbiljno razmotriti.
čl. 28. Imaš pravo na kvalitetno obrazovanje. Trebaš biti ohrabrivan na pohađanje škole do najvišeg stupnja koji možeš postići.
čl. 29. Tvoje obrazovanje ti treba pomoći u korištenju i razvijanju vlastitih darovitosti i sposobnosti. Ono ti također treba pomoći da naučiš živjeti u miru, štiti okoliš i poštivati druge ljude.

Ove aktivnosti provode se u sklopu projekta "Reporteri boljeg društva".
Informacije na tel: 782 454.

 Najnovije