Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

MOJ OSIJEK

10 godina Volonterskog centra Osijek


OSIJEK - U ponedjeljak, 7. 12. 2015., obilježava se 10 godina rada Volonterskog centra Osijek. Program će se ove godine odvijati kroz dva događaja, svečanost dodjele nagrade te regionalna konferencija Šalter, oba pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića.
 
Regionalnu konferenciju pod nazivom „Vrline solidarnosti“ održati će se 7. prosinca 2015. od 10:00 do 17:00 sati u Hotelu Osijek, Šamačka 4.
 
Konferencija će otvoriti teme važne za održivost i razvoj civilnoga društva kao što su: uloga civilnog društva u izbjegličkoj krizi, mogućnosti financiranja kroz Europski socijalni fond, primjeri dobre prakse društvenog poduzetništva i društveno-korisnog učenja, strateški ciljevi Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva 2016.-2020.

Dodjela godišnjih volonterskih nagrada pod naslovom „Nevidljivo učiniti vidljivim“ održati će se u ponedjeljak 7. prosinca 2015., u Muzeju Slavonije (zgrada Glavne straže), Trg Svetog Trojstva 2, Osijek, s početkom u 18:00 sati.
 
Volonterske nagrade bit će dodijeljene jubilarni deseti put u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Nagrade se dodjeljuju pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici, a ove godine želimo i javno zahvaliti volonterima na nesebičnosti, humanosti, solidarnosti i pruženoj pomoći tijekom izbjegličke krize.

U proteklih 9 godina dodijeljene su 72 nagrade aktivnim pojedincima i organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, te školama i poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo. Svi materijali o ovogodišnjim dobitnicima bit će vam uručeni na samoj svečanosti.

Izvor: Volonterski centar OsijekNajnovije