Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Pričom do osmjeha


OSIJEK - Dokkica priprema božićni program za djecu na Odjelu za pedijatriju.

Inicijativu "Pričom do osmjeha" pokrenula je volonterka Zrinka Vilc, studentica osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti potaknuta osobnim iskustvom boravka u bolnici u djetinjstvu, a DOKKICA ju je rado podržala i odlučila se uključiti. Grupa studentica u periodu od 5. do 20.12. svake subote i nedjelje družit će se s malim pacijentima kroz igru i priču, a u nedjelju na Sv. Nikolu darivat će ih obiljem slatkiša koje su prikupile na svojim fakultetima. U sklopu programa, uoči Božića, mali polaznici "Lutkaonice" u Dokkici izvesti će djeci u bolnici božićni, lutkarski igrokaz "U istoj ovakvoj noći...".

DOKKICA želi pomoći i u božićnom darivanju djece te moli sve one koji su u mogućnosti kupiti neki poklončić, da se pridružite ovoj božićnoj priči (prijedlog: slikovnice, knjige, društvene igre i slično). Radi se o 20-ak djece u dobi od 5 do 10 godina te 15-ak djece u dobi od 11 - 14 godina.Svoje poklončiće građani mogu donijeti u Dokkicu na Sjenjak 133 svakoga radnoga dana od 8 do 16 sati najkasnije do petka, 18.12.  Informacije na tel. Udruge Dokkica 782 454.

Ovom inicijativom DOKKICA u suradnji s dobrim ljudima želi pružiti podršku djeci koja, zbog svog zdravstvenog stanja, nažalost, neće biti u mogućnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, biti u svom obiteljskom domu.

Izvor: Dječja osječka kreativna kućicaNajnovije