Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANOST

Samo pozitiva za Lauru


OSIJEK - Osječki studenti još su jednom pokazali da imaju veliko srce.

Skupina studenata sa Ekonomskog fakulteta, u utorak je organizirala humanitarni malonogometni turnir Samo pozitiva za Lauru koji je za cilj imao prikupljanje donacija koje bi mogle pomoći pri liječenju Laurine bolesti srca. U utorak su je u prostorima sportske dvorane na Jugu 2 snage odmjerilo šest ekipa; Futsal Barcelona Pub, Zli farmeri, ETO, PRAVOS,  profesori sa EFOS-a i studenti sa EFOS-a.

Obzirom da su sve momčadi bile gotovo podjednako dobre, nijanse su bile te koje su određivale pobjednika. Najzanimljivija utakmica večeri zasigurno je bila ona između profesora i studenta sa EFOS-a gdje se moglo čuti „nema popuštanja profesorima, ni oni nama ne popuštaju na kolokvijima“. Studenti EFOS-a su pobjedili i u došli do finala gdje ih je dočeo PRAVOS (momčad sa Pravnog fakulteta) kojeg su također pobjedili i ustoličili sebe kao pobjednike ovoga turnira. Drugo mjesto na turniru osvojio je PRAVOS, a Zli farmeri odnijeli su treće mjesto. Iako je očito kako su pehari i rezultati bili sporedni, može se reći kako su pobjednici svi oni koji su sudjelovali i došli podržati turnir i Lauru.

Podsjetimo se; Laura je srčani bolesnik od rođenja te ima ugrađenu umjetnu mitralnu valvulu. Do sada je bila na devet operacija po raznim kardiološkim klinikama u Europi i nažalost očekuje ju još. Laura uz propisanu terapiju mora tri puta dnevno mjeriti gustoću krvi i pratiti rezultate. Paket trakica za mjerenje krvi košta oko 2000 kuna i ne pokriva ga zdravstveno osiguranje. Kako je Laura trenutno u pubertetskoj dobi, veće su šanse za stvaranje krvnih ugrušaka, što može dovesti do gubitka svijesti i u konačnici do zatajenje srca. U tim trenucima, minute su presudne i zato je važno u školi postaviti AVD uređaj (automatski vanjski defibrilator), maleni prijenosni uređaj koji ima zadaću isporuku električne struje ako
se dogodi zastoj uslijed zatajenja srčanog ritma. Cijena ovog uređaja je oko 25.000 kuna i svaka donacija je dobrodošla.

Ako želite pomoći Lauri, to možete učiniti i uplatom na račun.
OŠ J. J. STROSSMAYERA,
TRNAVA, Braće Radića 1
IBAN: 4425000091102044010
Poziv na broj: HR00 6201516-01-15
Opis plaćanja: Projekt - SAMO POZITIVA ZA LAURU.

Mislav Šljivac
Studentska udruga Bookmark

 Najnovije