Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ADVENT U OSIJEKU

200 osječkih licitara obrta Blažeković


OSIJEK - Prosljeđujemo vam poziv TZ Osijek da im se priključite u bogatom programu koji su danas (srijeda, 23. prosinca) pripremili za vas.

Danas, u srijedu 23. prosinca u 19:00 sati, dvije prelijepe smreke ukrasit ćemo s 200 osječkih licitara obrta „Blažeković medičar i voskar“ (pogledajte fotografije u prilogu). Licitarska srca su poklon Turističke zajednice grada Osijeka povodom proslave 60 godina kontinuiranog rada i naravno blagdana Božića. Ukrašavanje će kao i ranijih godina sa sugrađanima i svima okupljenima započeti gradonačelnik, g. Ivan Vrkić. Program će uveličati nastup zbora HPD Lipa.

Ova je prilika ujedno potpora kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020., te je posebno svečana zbog činjenice da su licitari dio hrvatske nematerijalne kulturne baštine zaštićene UNESCO-m. Za to su zaslužni upravo osječki proizvođači iz obrta Blažeković, a njihovi su (osječki) licitari od 2002. godine ukrašavali središnja božićna drvca u Vatikanu, Berlinu, Bruxellesu, Rimu i mnogim drugim gradovima Europe.

Ujedno vas pozivamo i na dva koncerta (srijeda, 23. prosinca):
- u 16:45, božićni koncert s balkona Hotela Central, glavni trg
- u 20:00, jazz koncert Borne Šercara i Ane Lice "Wagner goes to Hollywood" u Katedrali
 

Zahvaljujemo vam na susretljivosti i radujemo se vašem dolasku na ovaj veseli predbožićni događaj!

 

Sretan Božić!

Izvor: TZ Osijek

 Najnovije