Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ADVENT U TVRĐI

Humanitarni dio Adventa u Tvrđi


OSIJEK - Organizatori "Adventa u Tvrđi", najveće i središnje adventske manifestacije u Osijeku, za sutra (Badnjak, 24. prosinca) pripremili su poseban, zanimljiv i humanitarno orijentiran program na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.
 
U prvom redu, zbog očekivanog pojačanog interesa građana, produženo je radno vrijeme "Božićnog sela". Na sutrašnji dan (četvrtak, Badnjak) bit će otvoreno produženo i dvokratno – od 10 do 14 sati i od 16 sati iznimno do 2 sata ujutro. Valja napomenuti kako u nekoliko kućica posjetitelji mogu kupiti jedinstvene i lijepe božićne poklone za svoje bližnje.

Nadalje, u 13 sati Grad Osijek u "Božićnom selu" organizirat će već tradicionalnu podjelu nekoliko tisuća porcija fiš-paprikaša građanima, a to će učiniti osobno gradonačelnik Ivan Vrkić i njegovi suradnici. Pozivamo sve građane, ne samo one slabijeg imovinskog stanja, da dođu i počaste se svojom porcijom ukusnog autohotnog specijaliteta.

Večeras (srijeda, 23. prosinca) pak u 19 sati okupljene će izvedbom adventskih i božićnih pjesama zabavljati članovi VIS-a Familias, Zbora mladih župe Svete Obitelji s Juga II (Osijek). Valja istaknuti kako u petak, 25. prosinca, dakle na sam Božić, neće biti otvoreno "Božićno selo", kako bi svi tamošnji djelatnici mogli jedan dan u miru provesti sa svojom obitelji u prijateljima u božićnom duhu.

Tekst: T. LevakNajnovije