Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

LIPA

Donacija HPD Lipa Udruzi gluhoslijepih osoba


OSIJEK - Predstavnici vodstva Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek VEČERAS (ponedjeljak, 28. prosinca 2015. godine) u 17,00 sati posjetiti će Udrugu gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.
 
U prostorijama Udruge, koje se nalaze u osječkom Pothodniku ispod središnjeg Trga Ante Starčevića (bivši lokal trgovine "Šupica"), održat će se prigodno kratko  božićno-novogodišnje druženje, a lipaši će vodstvu i članovima Udruge uručiti novčanu donaciju. Tako će HPD "Lipa" na lijep, humanitaran način okončati aktivnosti u 2015. godini.  

Taj posjet dogovoren je nakon tradicionalnoga, uspješnoga i iznimno posjećenoga, Božićnoga koncerta HPD "Lipa" koji je na sam Božić, 25. prosinca, po 23. put organiziran u prepunoj crkvi sv. Mihaela u Tvrđi. Podsjetimo, koncert je imao i humanitarni karakter, a  predstavnici UgsO-a bili su posebni gosti koncerta  Ulaz u crkvu bio je uobičajeno besplatan, no posjetitelji su bili pozvani da na izlazu iz crkve daju svoje dobrovoljne priloge. Time je prikupljeno točno 3.750 kuna, na čemu zahvaljujemo svim građanima, a taj prihod namijenjen je za pomoć Udruzi i realizaciji njihovih budućih aktivnosti i projekata. Inače, u idućoj godini ova Udruga obilježava deset godina svog rada i postojanja, a brine se za pedesetak gluhoslijepih osoba. HPD Lipa pak u 2016. godini proslavit će punih 140 godina uspješnog postojanja i rada pa će vodstvu UgsO-a kao mali poklon uručiti i lijepi kalendar Društva s fotografijama niza uspješnih projekata realiziranih u protekle tri godine.

Tekst: T. Levak
Foto: Glas Slavonije / D. KibelNajnovije