Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

CRVENI KRIŽ

Darujte krv


OSIJEK - U kolovozu 2015. godine Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek suočio se s nestašicom svježe krvi i krvnih pripravaka. Brzom reakcijom Gradskog društva Crvenog križa Osijek i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu upućen je apel građanima te su organizirane izvanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi zahvaljujući kojima je osiguran dostatna količina svježe krvi.

Na osnovu izvrsnih rezultata s izvanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi koja je 8. kolovoza 2015. godine organizirana u suradnji s Trgovačkim centrom Portanova, a na kojoj je u kratko vrijeme prikupljeno rekordnih 95 doza svježe krvi kojima se osiguralo nesmetano liječenje bolesnika koji u liječenju trebaju krv ili krvne pripravke, odlučili smo se za nastavak dobre suradnje i organiziranje akcija dobrovoljnog davanja krvi u Trgovačkom centru Portanova.

Slijedom navedenog, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s Trgovačkim centrom Portanova organiziraju  prvu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Trgovačkom centru Portanova koja će se održati u subotu, 6. veljače 2016. godine u vremenu od 10,00 do 13,00 sati.

Izvor: Crveni križ Osijek
 Najnovije