Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

UDRUGA BREZA

LARP dan u Osijeku


OSIJEK - U subotu, 12.3.2016. godine od 14 do 21 sat u prostorijama udruge Breza bit će održana nesvakidašnja besplatna igranonica LARP dan u Osijeku. Organizatori su Klub Titan Atlas, udruga Breza i kolektiv Terrible Creations.

LARP (kratica za Live Action Role-Playing) interaktivna je društvena igra koja od sudionika traži uživljavanje u likove i rješavanje niza zadaća, a čija se radnja odvija u stvarnom vremenu i prema unaprijed određenim pravilima. Nalik je improviziranom teatru, no nema unaprijed napisane dijaloga i poznati završetak, koji su prepušteni imaginaciji i kreativnosti igračica i igrača.

LARP dan je poludnevno događanje tijekom kojeg se, zaredom ili usporedno, igra više komornih LARP-ova, pogodnih za početnike i iskusne igrače. Ovo je treće ovakvo događanje u Osijeku. Održano je dosad također u Rijeci i Mariboru. Kostimi i prethodno iskustvo u igrama nisu obavezni. Pravila vrlo laka i može ih se svladati u svega nekoliko minuta. Potrebna je samo dobra volja, sve ostalo vas očekuje u prostorijama udruge Breza u ulici Lorenza Jägera 12.

Jedna igra traje oko dva do tri sata s pripremom, a ulaz je besplatan! Kratak opis igara i satnicu naći ćete na kraju ovog dokumenta. Igre će voditi Miroslav Wranka, član kolektiva Terrible Creations i Kluba Titan Atlas, s gotovo petnaest godina iskustva s LARP-ovima i igrama koje traže uživljavanje u uloge. Kolektiv Terrible Creations autor je serije igara „Famiglia Bonifacio”, izvođenih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Klub Titan Atlas mlada je osječka udruga ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije kojoj je cilj povezati istomišljenike i ponovno na jednom mjestu okupiti zaljubljenike u znanstvenu fantastiku i fantaziju u Osijeku, ali i šire. Osim društvenih igara, udruga ima i aktivan Book Club.

Udruga za rad s mladima Breza je nagrađivana osječka udruga čiji je cilj podrška djeci i mladima u učenju životnih vještina potrebnih za samostalni život i osobni razvoj. Dosad je, između ostalog, realizirala brojne projekte posvećene edukaciji i organizaciji slobodnog vremena mladih.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Kristini Bjelić na e-mail kristina@klubtitanatlas.hr.

Evo u kojim igrama ćete moći sudjelovati:
- Karantena (šest igrača) je znanstvenofantastični LARP čija se radnja odvija u dalekoj budućnosti. Preuzet ćete uloge ljudi i vanzemaljaca upletenih u spletke i intrige galaktičkih razmjera. Ovo će mu biti hrvatska premijera.
- Obitelj Andersson (osam do deset igrača) je dramska igra u modernom okruženju, nesvakidašnje strukture i dinamike. Postat ćete pripadnici obitelji koji se trebaju dogovoriti oko nasljedstva nakon smrti njihovih roditelja, kao i hoće li provesti Uskrs zajedno.
- Love Is Blue (šest igrača) je komorni psihološki triler s elementima horora. Psihopat je oteo i zatočio šest sasvim običnih ljudi. Neće svi preživjeti. Tko će se uspjeti izvući i kako?
- Famiglia Bonifacio (šest igrača) je LARP s radnjom smještenom u talijansku mafijašku obitelj u SAD-u krajem '20-tih godina prošlog stoljeća. Igra vas uvlači u napet sastanak mafijaških glavešina, o kojem ovisi budućnost famiglie Bonifacio. Napetost raste kako vrh kriminalne organizacije prima zastrašujuće novosti koje ih guraju prema rubu propasti.

Raspored:
14 - 16 h Karantena
16 - 19 h Obitelj Andersson
18 - 20 h Love Is Blue
19 - 21 h Famiglia Bonifacio

Izvor: Klub Titan Atlas
Foto: netokracija.comNajnovije